Близо 200 души се издирват след потъване на ферибот в Индонезия

  • 21 юни 2018 14:35

  • 1404
  • 0
Близо 200 души се издирват след потъване на ферибот в Индонезия
© Getty Images

Четвърти ден продължава издирването на повече от 190 души, от които все още няма следа след потъването в понеделник на ферибот в прочутото планинско езеро Тоба на най-големия индонезийски остров Суматра, предаде Асошиейтед прес.

До момента са спасени само 18 души и е потвърдена смъртта на 4-ма. Стотици членове на семействата на изчезналите са се събрали в отчаяние на пристанище на брега на голямото езеро, очаквайки някакви новини за близките си.

Това е най-тежкият инцидент с ферибот в Индонезия от над 10 г. Потъналият съд е бил претоварен. Президентът на страната Джоко Видодо настоя за спешно преразглеждане на правилата за безопасност на пътническите плавателни съдове - популярен транспорт в страната, състояща се от 17 000 острова, пръснати в източната част на Индийския океан на разстояние от 5 хиляди километра.

На пресконференция снощи президентът каза, че е настоял издирвателните и спасителните екипи, включително с водолази и подводни роботи, бързо да открият жертвите, и е наредил на министерството на транспорта да преразгледа мерките и нормативите за сигурност. Той обеща компенсации на семействата на загиналите и поемане на разходите на нуждаещите се от лечение.

Езерото Тоба има площ от 1145 кв. км и дълбочина до 500 м. То е образувано в резултат на мощно изригване на огромен вулкан с последващо пропадане на кратера. Тоба се слави като една от най-красивите природни забележителности в Индонезия и правителството се стреми да го развива като международен туристически обект.

Последвайте канала на

БТА
1404 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини