Северна Корея: Бъдещето на срещата на върха зависи от Вашингтон

  • 24 май 2018 07:27

  • 1024
  • 0
Северна Корея: Бъдещето на срещата на върха зависи от Вашингтон
© Getty Images (Архив)

Заместник-външният министър на Северна Корея Цой Сон-хи заяви, че бъдещето на срещата на върха между севернокорейския лидер Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп зависи от поведението на Съединените щати, съобщиха ДПА и ТАСС.

"Ако САЩ игнорират добрата воля на КНДР и продължат да извършват незаконни и възмутителни постъпки, аз ще предложа на висшето ръководство на страната да преразгледа решението за провеждане на среща между лидерите на КНДР и САЩ", посочи севернокорейският дипломат, чието изявление беше разпространено от държавната агенция КЦТА.

"Дали САЩ ще се срещнат с нас на масата на преговорите или в решителна ядрена схватка зависи изцяло от решенията на Вашингтон и неговите действия", добави Цой Сон-хи.

Тя разкритикува също американския вицепрезидент Майк Пенс за изказването му в интервю за телевизия Фокс нюз в понеделник, в което той сравни Северна Корея с Либия. Пенс заяви, че Северна Корея може да повтори съдбата на Либия, ако Ким Чен-ун не се откаже от ядреното оръжие и предупреди севернокорейския лидер "да не разиграва" Доналд Тръмп.

Цой Сон-хи окачестви това изявление като "глупаво и безсрамно" и изрази учудване, че подобни думи могат да излизат от устата на американския вицепрезидент.

Последвайте канала на

БТА
1024 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини