Китай: Десетки хиляди руини са изчезнали

  • 30 декември 2011 21:12

  • 3545
  • 4
Китай: Десетки хиляди руини са изчезнали
©

Китай съобщи, че около 44 хиляди древни руини, храмове и други културни артефакти са изчезнали. Това е заключението на първото от над 20 години преброяване на културното наследство.

Около една четвърт от съхраните места са в лошо състояние.

Обяснявайки резултатите, китайски представител, цитиран от държавна китайска медия съобщи, че много подобни места са били незащитени и са били срутени, за да се осигури място за строителни проекти.

Няма специфични сгради или паметници, които да са назовани в преброяването.

Според кореспонденти на Би Би Си дори емблематичната Велика стена на Китай е заплашена от ерозия, тъй като правилата за съхранение са нарушавани от туристи.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3545 4

Коментари 4

Добави коментар

2012.02.22 | 23:37

4
Хора знам, че историята е важна и за мен е важна, но тези паметници цоцат пари от всяка една държава. Ако паметника е хубав и се посещава от туристи и прави пари за издръжката си и за хазната добре, нека се поддържа, но паметник, който никой не иска да види и никой не гледа, защо да се пази. Идеята ми е има ваза, направена в 14 век пази се здраво, навсякъде по светът има артефакти. Но всяка година, все някой артефакт си заминава. Я изгорял музей, я го опрали, я я счупил, някой неориентиран младеж, я се повредила заради самото време или в случая ерозия.. има ли смисъл да се дават стотици хиляди за нещо, което да се пази векове и накрая някой да го изпусне на пода, по невнимание и за какво е било всичко това накрая.. нз ценя изкуството, историята никой няма да ни я вземе, но не вярвам в запазването на тези предмети. Както мога да се насладя на реална ваза, така мога да се насладя и на снимката на тази ваза или на дубликат на вазата..
георги

2012.01.03 | 16:38

3
Знам че не е по темата но всеки трябва да види това! http://blagoipilarski.blogspot.com/2011/12/chairman-dance.html

2011.12.31 | 08:00

2
Ми така е прав си.. навсекаде по светът нещо се чупи из музеите, напомня ми Час Пик филма.. Джаки Чан пази вазата, накрая я гръмват.. оня ден в един музей то не е баш музей, ами абе всъщност не знам, как да го опиша, нещо като библиотека и вкарваха ценни предмети.. един кашон падна и се счупи пишеше "експонат 35" .. дали ще го пазиш 20 години или 50 накрая ще се счупи..
W W W . ORIG INALNI . BE --- КУПИ ФУТБОЛНА ТЕНИСК

2011.12.31 | 07:59

1
W W W . ORIG INALNI . BE --- КУПИ ФУТБОЛНА ТЕНИСКА НА ЛЮБИМИЯТ СИ ОТБОР !

Добави коментар

Водещи новини