Любимият вожд с предсмъртен завет: Да се осигури риба за жителите на Пхенян

  • 24 декември 2011 11:06

  • 1493
  • 0
Любимият вожд с предсмъртен завет: Да се осигури риба за жителите на Пхенян
©

Централният печатен орган на севернокорейската Трудова партия "Нодон синмун" за първи път нарече Ким Чен Ун, най-малкия син на починалия неотдавна лидер Ким Чен Ир, върховен главнокомандващ на корейската народна армия, предаде Франс прес. Досега тази титла принадлежеше на покойния му баща, който се сдоби с нея на 24 декември 1991 г.

Според анализатори откритото признаване от комунистическия орган на Ким Чен-ун за върховен главнокомандващ е показателно за пълното преминаване на властта в негови ръце, тъй като главната опора на династията Ким винаги са били въоръжените сили.

Севернокорейският вестник възхвалява в материала "изключителните стратегически и пълководчески способности" на най-малкия син на покойния Ким Чен Ир.

Южнокорейският печат съобщава днес, че Северна Корея е променила честотите и шифрите на секретните си комуникационни системи, след като се разбра, че разузнавателните служби на Южна Корея са прехванали първата заповед, издадена от новия севернокорейски ръководител към въоръжените сили да се върнат в казармите, съобщава Франс прес. Заповедта е била разпространена малко преди официално да бъде оповестена смъртта на Ким Чен Ир. Медиите в Сеул разгласиха тази информация, което очевидно е накарало севернокорейската армия да промени честотите и шифрите на предавателните системи.

В КНДР осми ден продължават траурните прояви, в които участват представители на всички слоеве от обществото. Хора от всички професии, студенти, ученици и деца от детските градини продължават да ронят горчиви сълзи от скръб към Любимия вожд, който почина на 17 декември от инфаркт на миокарда. Непрестанно ридаят и красивите момичета регулировчици на пътното движение в Пхенян, които се смятат за "лицето на града". По вестниците се публикуват материали, посветени на безсмъртните заслуги на Ким Чен Ир и на дейността на неговия наследник.

Съдейки по тяхното съдържание, след смъртта на досегашния лидер "уважаемият другар Ким Чен Ун", наричан вече "виден лидер на партията, армията и народа", ще продължи безпроблемно делото на своя баща. Той вече изпълнил едно от указанията на Ким Чен Ир, дадено на 16 декември ден преди смъртта му, а именно да бъде осигурена за жителите на Пхенян риба. Новият лидер въпреки дълбоката печал предприел всички необходими мерки и още вчера в пхенянските магазини се появила риба, пишат вестниците.

Последвайте канала на

1493 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини