Убиецът на японските инвалиди: Спасих тежкоболни хора

  • 27 юли 2016 16:40

  • 3552
  • 2
Убиецът на японските инвалиди: Спасих тежкоболни хора
© gettyimages (архив)

Спасих хора, които имаха тежки заболявания, каза Сатоши Уемаци – човекът, убил 19 инвалиди в Япония, предаде РИА Новости.

Днес полицията в Страната на изгряващото слънце разпита виновника за смъртта на хората. Той заяви, че е желаел да отърве инвалидите от техните мъки, като в същото време поднесе своите извинения към близките на загиналите. "Не исках раздялата с вашите роднини да бъде толкова внезапна", заяви Уемацу.

Уемацу е работил в институцията почти три години. Той е напуснал поста си през 2016 г., като е посочил лични причини. Убиецът е споменавал пред своите колеги, че за тежко болните хора трябва да има принудителна евтаназия. След това мъжът е бил изпратен в психиатрична клиника. По време на пребиването му в здравното заведение лекарите установили, че Сатоши е пушил марихуана.

През февруари 2016 г. убиецът е внесъл в парламента предложение да се приеме закон за евтаназията на инвалидите и по този начин да се предотврати Трета световна война. В противен случай мъжът е заявил, че убие 470 души, страдащи от трайни увреждания.

Съседи на призналия си за престъплението мъж го описват като жизнерадостен и любезен човек. "Той бе душата на компанията", разказват съседи на Уемацу, цитирани от руската агенция.

26-годишният мъж проникна вчера сутринта в дома за инвалиди край Токио. Той уби 19 души, а още над 20 пострадаха. По данни на статистиката това е най-кървавото престъпление в азиатската островна държава от края на 30-те години на ХХ век.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3552 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.07.31 | 09:04

2
Тоя психясал,що не си направи хара-кири,ами отне живота на невинни болни хора.Буда да те съди

2016.07.31 | 09:04

1
Напълно нормален е, но за да задоволи животинския си нагон е готов да пролива кръв. Трябвало е да му дадат прясно млеко да пие за успокоение. За такива хора има съд и ги умъртвяват с една инжекция.

Добави коментар

Водещи новини