Спецакция лови млади манекенки в Иран

  • 18 май 2016 11:02

  • 3961
  • 2
Спецакция лови млади манекенки в Иран
©

Свободата на изразяване в Иран отново взе своите жертви, пише в. "България днес".

Полицията арестува 8 манекенки, които пускат свои снимки в интернет, без да са покрити с традиционния хиджаб. По време на спецакцията с кодово име "Паяк-2" са задържани и няколко фризьори и гримьори. Сред нарушилите правилата е и красивата блондинка Елхам Араб, известна със сексапилните си снимки като булка в Instagram.

От репортаж по темата, излъчен по иранската телевизия, става ясно, че блондинката е изправена пред съда. Дългата й руса коса е скрита под типичната черна забрадка. Обвинена е в насърчаване на западната безразборност и е принудена да се самокритикува публично. Тя заяви, че като своя най-голяма грешка отчина влизането й в модата.

"Всички се интересуват и са подвластни на красотата. Всеки, който иска да стане известен, трябва да помисли първо каква цена ще трябва да плати. Загубих хиджаба и честта си", разкайва се в съдебната зала Елхам.

Полицията е идентифицирала около 170 нарушители, включително 58 манекенки, 59 фотографи и гримьори. Техните ателиета и сайтове в интернет са закрити.

Последвайте канала на

Novini.bg
3961 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
мухахха

2016.05.23 | 11:50

2
на ходжите им се е доевало ве..
рр

2016.05.20 | 22:22

1
умна жена много запушващо устите изказване

Добави коментар

Водещи новини