Надеждата за откриване на оцелели под моста в Колката намалява (видео)

  • 01 април 2016 16:35

  • 2312
  • 1
Надеждата за откриване на оцелели под моста в Колката намалява (видео)
©

Шансовете за намиране на оцелели по рухналия мост в Колката, Индия, вече са почти нулеви. 24 са жертвите на тежкия инцидент, но броят им вероятно ще се увеличи, съобщава Би Би Си.

Цяла нощ спасители измъкваха тела изпод огромните парчета бетон и стомана, в които се е превърнал недовършеният мост. Той минавал над натоварено шосе и е трябвало да облекчи трафика. Строителството му, обаче, изоставало сериозно от графика. По план трябвало да бъде дълъг 2 км.

Полицията започна разследване за причиняване на смърт срещу собствениците на строителната компания. След инцидента са арестувани 5 души от ръководството й. Централата на фирмата в град Хидерабад е затворена. Официално от компанията заявиха, че ще сътрудничат на властите при разследването. Един от управителите й, обаче, каза на пресконференцията, че срутването на моста било „божие дело”, тъй като от фирмата спазвали всички правила за безопасност.

Над 90 души са спасени през нощта и настанени в болници. Някои от тях са в критично състояние, съобщи началникът на полицията.

Калкута е един от най-гъсто населените градове в Индия, а пътната артерия, на която се е случил инцидентът, е една от най-натоварените. Освен спасителните екипи, в мащабната акция са се включили и много доброволци, които носят храна и вода на пожарникарите. Докато спасителите се опитват да измъкнат хора изпод бетона, сред тълпата все повече започва да се усеща нарастващия гняв срещу виновниците за трагедията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2312 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.04.04 | 09:26

1
циганска му работа

Добави коментар

Водещи новини