Японци търсят изчезналите си деца пет години след Фукушима

  • 11 март 2016 12:43

  • 1350
  • 0
Японци търсят изчезналите си деца пет години след Фукушима
© GettyImages

"Ще търся дъщеря си, докато я намеря", категоричен е японецът Норио Кимура. Момиченцето е изчезнало преди пет години по време на трагедията във Фукушима, заедно с бащата и съпругата на Кимура.

Телата на последните двама са били открити, но не и това на дъщеричката му. Мъжът обаче няма намерение да се отказва от издирването, въпреки че надеждата да открие следа от детето не е голяма, пише dnevnik.bg.

По време на бедствието той е трябвало да избере дали да остане и да търси изчезналите си близки, или да вземе майка си и по-голямата си дъщеря и да ги отведе далеч от радиацията.

"Бях разбит, задето трябваше да изоставя търсенето. Когато се върнах, вече нямаше голям шанс да ги намеря живи", казва Кимура.

Той и десетина други души изследват плаж, отрупан с дърва, блокове бетон, железни тръби във всякакви цветове и форми и дозиметърът изпищява. Машината показва радиационни стойности сто пъти по-високи от тези в Токио. Това не разколебава Кимура. Убеден е, че след като открие дъщеря си, ще продължи да търси други изчезнали.

Заедно с него от издирването не се отказва и Такаюки Уено. Мъжът държи да намери тялото на сина си, който е бил на три годинки през 2011 г. Близките на изчезналите разполагат само с по пет часа тридесет пъти годишно, за да се поровят сред разрушенията, причинени от трагедията. Радиацията наоколо е прекалено висока, за да им позволят да останат повече. 2500 души още са в неизвестност.

Последвайте канала на

Novini.bg
1350 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини