Ферибот с повече от 100 души потъна край бреговете на Индонезия, намериха 20 оцелели (обновена)

  • 20 декември 2015 06:46

  • 2080
  • 0
Ферибот с повече от 100 души потъна край бреговете на Индонезия, намериха 20 оцелели (обновена)
© Getty Images/Guliver (архив)

Четирима пътници от кораб, който потъна в събота на около 20 км от индонезийския остров Сулавеси, са живи, съобщи БТА, цитирайки АФП.

На мястото на бедствието били открити двама мъже, жена и дете, които са докарани в болница в град Сива, съобщи говорител на индонезийското министерство на транспорта. Четиримата успели да се задържат над водата, държейки се за плаващи риболовни буйове. На спасителите били нужни три часа, за да евакуират пострадалите при крайно лошото време в района.

Връзката с ферибота, на борда на който имало над 100 души, сред които и 14 деца. прекъснала вчера. Полицейски комисар от провинция Южен Сулавеси съобщи, че и досега има силно вълнение, което пречи на спасителната операция.

Десетки хора от потъналия при лошо време край остров Сулавеси индонезийски ферибот са били спасени, съобщи Ройтерс, цитирайки местни власти. Някои от оцелелите плавали в бурните морски води със спасителни пояси и жилетки, други се държали за рибарски буйове, след като напуснали бедстващия кораб.

Рибари открили четирима от тях, които се държали за плаващи рибарски шамандури, и ги отвели в болницата в град Сива на Сулавеси, съобщи водачът на местния спасителен екип Роки Азикин пред Ройтерс. Говорител на транспортното министерство съобщи по-късно, че са открити и спасени още 21 души.

Според Азикин фериботът се е преобърнал и вероятно е потънал. "Все още откриваме хора със спасителни жилетки и в момента ги евакуираме", каза той. Усилията на спасителите са силно затруднени от лошото време, което им пречи да достигнат до може би все още дрейфащия съд. До момента са открити и две тела на загинали.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2080 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини