Талибаните атакуваха международното летище в Кабул

  • 17 юли 2014 07:34

  • 1344
  • 1
Талибаните атакуваха международното летище в Кабул
©

Експлозии и стрелба се чуват в района на международното летище на афганистанската столица Кабул, предаде БТА, цитирайки Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Черен пушек се издига над обекта, който е използван както от цивилни, така и от военни. Според информационната агенция Хама прес, цитирана от ИТАР-ТАСС нападението се извършва от няколко десетки въоръжени мъже, които са нахлули на територията на летището и са започнали престрелка с охранителите, като преди това е имало няколко взрива, причинени от камикадзета. Според афганистански представители нападателите обаче не били на територията на летището, а в новострояща се сграда край летището. Те са се покатерили по скелето и са окупирали строежа, откъдето започнали да стрелят по летището, посочват АФП и Ройтерс.

Талибаните поеха отговорност за нападението срещу летището на Кабул, предаде АФП. В съобщение до френската агенция говорителят на афганистанските талибани Забиула Муджахид уточнява: "Известен брой наши бойци с тежки и леки оръжия атакуваха международното летище в Кабул и според първите информации врагът е пострадал в атаката, а интензивните сражения продължават". Двама от нападателите са убити, поясни по-рано афганистански военен представител. Нападателите са се барикадирали в две новостроящи се сгради северно от летището и го обстрелват. Те са обкръжени от силите за сигурност.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1344 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.07.23 | 16:43

1
КУРВИНАСТАНАТА ПАКИСТАНСКИПРАСЕТА НАДРУСАНИ С ХАШИШ ♠

Добави коментар

Водещи новини