В Китай ще строят две кули, високи по един километър (снимки)

  • 20 юни 2014 09:04

  • 3234
  • 3
В Китай ще строят две кули, високи по един километър (снимки)
©

Преди още да бъде довършено строителството на обявения за най-висок небостъргач в света в град Джеда, Саудитска Арабия, в Китай се появи нов проект, който претендира да се превърне в световен първенец по височина.

Планът е на британската компания Chetwoods Architects, която работи в сътрудничество с Хуа Ян Груп по четири мащабни проекта в Китай. Част от тях е проектът "Финикс Тауърс" (Phoenix Towers), който предвижда изграждането на две супер високи кули. Те трябва да бъдат вдигнати на остров, разположен в средата на езеро в град Ухан, пише dnevnik.bg.

Високи цял километър, "Финикс Тауърс" ще са най-високата двойка кули в света и символизират мъжкото и женското начало в китайската традиционна философия, както и баланса между тях.


Сградите ще бъдат оборудвани с вятърни турбини, фотоволтаични панели, топлинни комини, ще има инсталации за събиране и използване на дъждовна вода, котли за биомаса.

Идеята е с тези две забележителни сгради да се постави началото на изпълнението на по-мащабна зелена стратегия за град Ухан.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3234 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
eба4

2014.06.30 | 08:38

3
Това с мъжкото начало го разбирам - километър дълго - прекрасно! Но нещо женското начало ми педерастее. Не би ли трябвало да е дупка с колиметър дълбочина?

2014.06.30 | 08:38

2
Тия са тотални маняци!
не ги рпавете и спрете изграждане на сгради над 80

2014.06.29 | 20:11

1
Стига опасно престъпни проекти ограбващи цели региони..сто пъти подаваме вече че хората с е отглеждат въпреки забрана на по горестоящи началници заради жестоки ексцесии включително с поражения на огромни региони. тези и други преопазси сгради с е виждат и чуват от огромни дистанции и могат д а послужат за пращане на иsтерични проверяващи които д а поисккат незабавна ликвидация на всички преродени

Добави коментар

Водещи новини