Демонстранти блокираха антикорупционната комисия в Тайланд (снимки)

  • 27 февруари 2014 09:42

  • 779
  • 0
Демонстранти блокираха антикорупционната комисия в Тайланд (снимки)
© Getty Images/Guliver

Привърженици на правителството на Йинглук Чинават блокираха сградата на антикорупционната комисия в провинция Нонтхабури, предаде агенция „Новости". Сградата се намира в околностите на Банкок.

Днес комисията трябва да повдигне обвинения срещу премиера Чинават за толериране на корупционни практики.

Тази сутрин обаче беше съобщено, че самата Йинглук Чинават няма да се яви пред комисията, тъй като е на посещение в северната част на Тайланд. Вместо нея обвиненията ще бъдат изслушани от адвокатите й.

Вчера привърженици на премиера се събраха на митинг пред сградата на комисията, а след като служителите напуснаха сградата, сложиха метална верига на входната врата.

Тази сутрин активисти на организацията блокираха улицата, водеща към сградата, като оставиха свободна само една лента, по която да преминават автомобили. На мястото пристигнаха 600 полицаи и 150 военни, за да охраняват акцията.

Демонстрантите настояват обвиненията срещу Чинават да бъдат свалени.

Освен тона те издигнаха искане за премахването на „независими органи" като конституционния съд и антикорупционната комисия, които не са подвластни на парламента, по силата на конституцията от 2007 г. Комисията беше изработена под контрола на военното правителство след преврата през 2006 г.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
779 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини