18 души загинаха в самолетна катастрофа в Непал

  • 17 февруари 2014 08:29

  • 1732
  • 0
18 души загинаха в самолетна катастрофа в Непал
©

Загинали са всичките осемнайсет души в самолет на непалската авиолиния "Непал Еърлайнс", който изчезна от радарите снощи, предаде Франс прес, като цитира полицията.

Отломките от самолета, в който са летели 15 пътници и тричленен екипаж, са намерени в планински район в западен Непал, допълва БТА.

"Самолетът се разби в хълм, полицията откри отломките в едно село. Няма оцелели", каза пред АФП главният авиодиспечер на летището в Катманду.

Връзката със земята била прекъсната малко след като самолетът излетял вчера следобед от туристическия град Похара за Джумла, на 350 км западно от Катманду. Авиокомпанията съобщи, че от осемнайсетте души един е чужденец - датчанин, всички останали са непалци.

В Непал стават самолетни катастрофи заради често екстремните метеорологични условия и трудните писти, посочва АФП. Освен това повечето пилоти нямат опит, а самолетите са зле поддържани.

През декември 2013 г. Европейският съюз забрани на всички непалски авиокомпании да летят във въздушното му пространство поради съображения за сигурност, добавя АФП.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1732 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини