Син на генерал замесен в групово изнасилване

  • 09 юли 2013 06:44

  • 3575
  • 0
Син на генерал замесен в групово изнасилване
©

Синът на известен китайски генерал е обвинен в участие в групово изнасилване. 17-годишният Ли Тиани и четирима други мъже са изправени пред съда за атаката, която се е случила в хотел в Пекин през февруари.

Ли е синът на 74-годишният Ли Хуангджианг, един от най-известните военни лидери на Китай, който се е разболял след ареста на детето си. Ако бъде осъден, тинейджърът може да лежи до 10 години в затвора, въпреки, че законът предвижда и по-сурово наказание, ако случаят бъде определен като особено сериозен. Баща му Ли Хуангджианг е генерал, известен с изпълненията си на патриотични песни за Народната освободителна армия и честите си телевизионни появи.

След ареста на сина си генералът сериозно се поболя. Допълнителен срам опетни името му, когато доказателства показаха, че той може да е излъгал за възрастта на сина си, за да му осигури по-мека присъда.

Обвиненията в изнасилване не са първите търкания на Ли със закона. През 2011 г. той бе осъден на една година в изправително заведение за нападението срещу двойка след малък пътен инцидент и заплахи към очевидци. Тогава медиите описват Ли като разглезено хлапе, а баща му бе принуден да направи публично изявление за поведението на сина си.

Тези дни се появи видео, публикувано от South China Morning Post, на което генерал Ли говори за 12-годишния си син през 2006 г., което означава, че Ли-младши сега е на 19 години и за инцидента през 2010 г. той е трябвало да бъде съден като възрастен.

На фона на ширещата се корупция в Китай, мнозина китайци стават все по-нетърпими към „второто богато поколение“, което използва парите на мама и тате и връзките им, за да се изплъзва от ръката на закона.

Последвайте канала на

Novini.bg
3575 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини