Атентат срещу лидера на КНДР?

  • 09 май 2013 15:15

  • 2280
  • 2
Атентат срещу лидера на КНДР?
©

Редова милиционерка от Корейската народнодемократична република (КНДР) получи наградата Герой на републиката, пише Нюзру.

Отличието обикновено се връчва на много рядко на обикновени граждани на азиатската комунистическа държава. В официалната формулировка се посочва, Ри Кен Сим е показала храброст при отбраната на Щаба на революцията при непредвидени обстоятелства. Под Щаб на революцията пропагандната машина на Пхенян разбира лидера на азиатската комунистическа държава Ким Чен Ун. Даването на толкова висока награда на редова милиционерка поражда съмения. Предполага се, че Пи е спасила живота на политика, срещу когото е бил извършен атентат.

Не може редова милиционерка да получи толкова високо отличие. Последния път "Герой на републиката" е бил даден през 2012 г. за разработването на атомната бомба, коментира специалисти.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2280 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Шим Пан Зян

2013.05.11 | 02:25

2
Иска да наже: Приемам бившите и настоящите потомци на БКП - т.е.настоящите членове на ГЕРБСП,но при условие:че са корумпирани.За сега казват че са честни и неподкупни.Моята "Атака" ги очаква.Дайте им визи.
Пин Мун Ян Сен

2013.05.10 | 11:38

1
Какъв е тоя шопар дето са го хванали тая и тоя.Каква е тая свиня.Жена му дали роди?Тя е доста хубава.

Добави коментар

Водещи новини