В Индия изнасилиха 5-годишно момиче

  • 20 април 2013 16:02

  • 3329
  • 1
В Индия изнасилиха 5-годишно момиче
©

Петгодишно момиче е в тежко състояние, след като е било отвлечено, измъчвано и изнасилено от мъж, който бе арестуван днес в източния индийски щат Бихар, предаде БТА, цитирайки АП и Ройтерс.

Вестта за жестокото престъпление накара стотици гневни демонстранти да се съберат още от вчера пред сградата на полицейското управление в столицата Делхи. Детето е изчезнало в понеделник и е било открито в сряда от съседи, които го чули да плаче в една стая в същата сграда в Делхи, където живее с родителите си. Детето било само, а насилникът му бил арестуван едва днес в щата Бихар, на около 1000 километра източно от столицата, съобщи полицията. Медици казаха, че момичето има сериозни наранявания и натъртвания по цялото тяло, вкл. по шията и гениталиите.

Граждани на Делхи протестират от вчера пред управлението на полицията в Делхи с обвинения, че властите бездействат. Случаят от тази седмица напомни на хората за шокиралото цяла Индия жестоко групово изнасилване през декември на 23-годишна жена, която впоследствие почина. Сегашните протести се разгорещиха допълнително от разпространен видеоматериал, на който се вижда как полицай зашлевява жена, а после се разбра, че следователите предложили 2000 рупии на роднини на жертвата, за да не подава тя жалба.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3329 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ве

2014.12.15 | 09:36

1
Индия е родината на мръсните цигани! И това си личи...

Добави коментар

Водещи новини