Китайската армия влиза в КНДР

  • 04 април 2013 11:29

  • 3743
  • 0
Китайската армия влиза в КНДР
©

Китайската народноосвободителна армия (КНОА) е в повишена бойна готовност и прави планове в случай на продължаващо засилване на напрежението на Корейския полуостров, заяви за ДПА добре информиран източник.

Китайски генерали са обезпокоени за сигурността на севернокорейските ядрени обекти и от евентуален бежански приток към Китай, каза източникът, който наскоро се срещнал с няколко генерали. Те също така се тревожат, че войнствената реторика на Пхенян може да доведе до случайна военна конфронтация, която да подпали Корейския полуостров. Плановете за реагиране при непредвидени обстоятелства допускат възможността китайски въоръжени сили да навлязат в Северна Корея, ако се стигне до сблъсък, за да гарантират сигурността на севернокорейските ядрените обекти и да предотвратят евентуална ядрена катастрофа. КНОА планирала и как да се справи с евентуален поток от бежанци през дългата 1400 километра граница на Китай с КНДР.

По непотвърдени съобщения Китай е изпратил допълнително войници близо до границата със Северна Корея, но правителството в Пекин отказа коментар.

Последвайте канала на

БТА
3743 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини