Десетки грешници бяха приковани на кръстове

  • 29 март 2013 08:40

  • 2010
  • 1
Десетки грешници бяха приковани на кръстове
©

Десетки разкайващи се грешници бяха приковани днес на кръстове във Филипините за организираното всяка година на Разпети петък пресъздаване на страданията и смъртта на Исус Христос, съобщи БТА, позовавайки се на ДПА.

Стотици други филипинци се самобичуваха до кръв в знак на покаяние.

Ритуалите на Разпети петък са кулминацията на великденските празници на Филипините, където 80% от наброяващото 94 милиона население са римокатолици.

Хиляди вярващи и туристи се струпаха в град Сан Фернандо в провинция Пампанга, на 60 км от Манила, където повече от 30 души се бяха записали да бъдат приковани с пирони на кръстове.

Вилфредо Салвадор, 57-годишен рибар, заяви, че вече седма година участва в ритуала с приковаването към разпятие като израз на благодарност за всички чудеса в живота му. "Искам също да получа опрощение за греховете си", добави той, след като 7,5-сантиметрови пирони бяха забити в дланите му.

Римокатолическата църква не одобрява кървавите ритуали и призовава вярващите вместо в тях да участват в църковните служби, бдения и други церемонии в енориите си, посочва ДПА.

Последвайте канала на

2010 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.04.01 | 03:37

1
Пълни ненормалници....

Добави коментар

Водещи новини