Сблъсъци в Малайзия

  • 07 март 2013 15:45

  • 634
  • 0
Сблъсъци в Малайзия
©

Малайзийските сили за сигурност казаха, че тази нощ са убили 31 филипински бойци при сблъсъци в източния щат Сабах, след като министър-председателят Наджиб Разак отхвърли предложението за примирие на въоръжената група, предявяваща претенции върху богатия на ресурси район, предаде Ройтерс.

Най-малко 52 бойци и 8 полицаи загинаха при сраженията, започнали в северната част на остров Борнео в петък и прераснали в настъпление на армията в началото на тази седмица. Силите за сигурност казаха, че много бойци са избягали от атаките на армията срещу крайбрежно село, където те се били окопали от седмици. "Искаме бойците безусловно да се предадат и да предадат оръжията си", заяви премиерът при първото си посещение в конфликтния район, откакто преди месец започна конфронтацията. По думите му, ако те не се предадат, армията ще продължи да ги преследва, докато не ги ликвидира.

Конфликтът обтегна отношенията между Малайзия и Филипините и породи спекулации, че Наджиб може да отложи националните избори, които се очакваше, че ще свика още през март, и които трябва да бъдат произведени до юни.

Последвайте канала на

БТА
634 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини