КНДР ще позволи мобилен интернет за чужденците

  • 22 февруари 2013 12:43

  • 1283
  • 0
КНДР ще позволи мобилен интернет за чужденците
©

Северна Корея ще позволи на чужденците от 1 март да ползват мобилен интернет, предадоха АП и ИТАР-ТАСС.

Държавната телекомуникационна компания "Кориолинк" уведоми чуждите граждани в Пхенян, че ще пусне трето поколение мобилни интернет услуги от следващия месец. Съобщението беше направено няколко седмици, след като властите в КНДР започнаха да разрешават на чужденците да внасят своите мобилни телефони, като ги ползват със СИМ-карти на "Кориолинк". Преди това те трябваше да предават телефоните си на границата, а при напускане на страната властите им ги връщаха. Промените означават, че чужденците в Северна Корея ще имат невиждан досега достъп до средства за комуникация в държава, смятана за една от най-изолираните в света.

Мобилният интернет обаче няма да бъде достъпен за севернокорейците, за които важат отделни телекомуникационни правила. На тях ще им бъде позволено да ползват определени услуги трето поколение, включително текстови и мултимедийни съобщения, видео разговори и абонамент за печатния орган на Корейската трудова партия "Нодон синмун".

Липсата на достъп до глобалната мрежа поставя Северна Корея на дъното на класациите за свобода на интернет. Макар че КНДР разполага с нужната техника, само малка, одобрена от властите част от населението има достъп до интернет, посочва АП.
 

Последвайте канала на

БТА
1283 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини