4500 души се включиха в "Надбягването на щастливците"

  • 11 януари 2013 15:46

  • 617
  • 0
4500 души се включиха в "Надбягването на щастливците"
©

В Япония се проведе традиционното "Надбягване на щастливците". Състезанието е наречено по този начин, защото стартовите позиции на участниците се определят на лотариен принцип.

4500 души се включиха в "Надбягването на щастливците" в Япония, предаде БНТ. Съдбата се беше усмихнала на 108 от тях. Те бяха избрани на лотариен принцип и им беше позволено да заемат челните стартови позиции в състезанието.

Вярва се, че победата в надпреварата ще донесе щастие през цялата година на първия прекосил финалната права в храма Нишиномия. Най-голям късметлия сред участниците се оказа 18-годишният Йото Дои. Той успя да премине трасето и да се пребори с тълпата за най-кратко време.

Храмът Нишиномия почита божеството Йебису - един от седемте бога на щастието. Популярна японска бира носи лика на този бог и затова победителят в надпреварата беше награден с голям варел от кехлибарената напитка.

Тъй като Йото Дои е на 18, а в Япония не е разрешено да се употребява алкохол от лица под 20 години, щастливецът няма да може да се възползва от наградата.

Последвайте канала на

617 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини