Никой не искал да посрещне края на света в Шириндже

  • 23 декември 2012 08:18

  • 1242
  • 0
Никой не искал да посрещне края на света в Шириндже
©

Турското село Шириндже, за което се твърдеше, че ще оцелее при апокалипсиса, който според интерпретация на календара на маите трябваше да настъпи на 21 декември, не беше посетено от толкова много туристи, колкото очакваше, съобщава електронното издания "Хюриет дейли нюз".

Въпреки засиления медиен интерес към селото в западната провинция Измир, което според тълкуванията трябваше да бъде едно от двете населени места, които ще оцелеят след края на света (другото е френското село Бугараш), броят на посетителите беше много по-малък от очаквания.

Нищо не рухна нито преди, нито след 13 часа и 11 минути, когато според пророчеството се очакваше апокалипсисът, освен мечтите на местните бизнесмени, които изразиха разочарование от липсата на туристи, пише изданието.

Макар че хотелите в Шириндже бяха резервирани месеци по-рано, силите за сигурност и журналистите превишаваха по брой посетителите. Според официалните данни общият брой на служителите на жандармерията и полицията в селото е бил 500 души, а броят на журналистите, пристигнали да отразят "края на света", превишавал тази цифра.

Хотелиерите заявиха, че някои клиенти отменили резервациите си заради опасения от възможен хаос вследствие на очаквания наплив от хора в селото.

Последвайте канала на

БТА
1242 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини