Полицията във Филипините уби камикадзе

  • 15 декември 2012 09:29

  • 1026
  • 0
Полицията във Филипините уби камикадзе
© Getty Images/Guliver

Полицията във Филипините уби заподозрян малайзийски терорист, за когото се предполага, че е планирал бомбено нападение в един от най-големите градове в южната част на страната, предаде Асошиейтед прес.

Заподозреният терорист, идентифициран като Мохд Нур Фикри Бин Абуд Кахар, е бил прострелян смъртоносно вчера вечерта след схватка в хотел, където той и филипинската му съпруга били отседнали, каза шефът на полицията във филипинския град Давао. По думите му, когато двойката освобождавала хотелската стая, мъжът се опитал да вземе от съпругата си раница, в която имало самоделна бомба. Полицаите се опитали да го задържат, но той се отскубнал от тях и заплашил да я взриви. Това накарало всички да напуснат хотела. Мъжът и жената излезли на улицата, като той заплашил, че ще взриви бомбата с мобилен телефон. След това заподозреният побягнал към пълен с хора парк и после влязъл в препълнен ресторант, където бил прострелян от снайперист. Мъжът не паднал веднага, затова и други полицаи стреляли в него и го убили.

Бомбата, която по-късно е обезвредена, била направена от снаряд за минохвъргачка, обясни полицейският началник. Според него разузнавателни данни сочели, че терористи възнамерявали да взривят бомба във филипинския град Давао.

Последвайте канала на

БТА
1026 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини