Пакистанската полиция обезвреди бомба

  • 26 ноември 2012 16:56

  • 593
  • 0
Пакистанската полиция обезвреди бомба
©

Именит пакистански журналист, водещ на едно от най-популярните предавания в страната, оцеля при опит за убийство, след като полицията обезвреди взривно устройство, прикачено към колата му, АФП.

Бомбата била поставен под пътническото място до шофьора в колата на Хамид Мир - водещ коментатор в предаването "Кепитъл ток" на първия пакистански частен информационен канал "Гео", посочи началникът на полицията в столицата Исламабад, Бани Амин. Взривното устройство беше в метална кутия, тежеше половин килограм и беше свързано с детонатор, обясни Амин пред частната телевизия.

Хамид Мир, който пише и за най-четения в страната всекидневник "Джанг", беше критикуван миналия месец от пакистанските талибани след опита им да убият млада защитничка на правото на образование на момичетата, Маляля Юсуфзай. Взривното устройство вероятно е поставено, когато журналистът спрял на местен пазар на път за работа, каза Рана Джауад, оперативен директор на телевизията в столицата. "Това е послание до мен, до "Гео" и цялата журналистическа общност в Пакистан. Те (пакистанските талибани) искат да ни попречат да казваме истината, но държа да им кажа, че няма да се оставим да ни сплашват", заяви Мир пред телевизията.

Пакистански разузнавателни източници съобщиха миналия месец, че са прехванали талибанско съобщение, според което талибаните
планирали нападения срещу журналисти и най-вече срещу "Гео" заради отразяването на случая с Маляля.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
593 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини