Белгийски военен експерт: Войната в Украйна върви към корейски сценарий

  • 16 април 2024 13:59

  • 2294
  • 5
Белгийски военен експерт: Войната в Украйна върви към корейски сценарий
© Getty images (архив)

"Войната в Украйна се насочва към корейски сценарий", заяви белгийският полковник от запаса Роже Хусен, цитиран в местни медии, предаде БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14004

Така военният експерт отговори на въпрос дали споделя оценката на британския генерал Ричърд Барънс, че Русия тази година може да спечели войната. Барънс направи този коментар миналата седмица преди Би Би Си.

Хусен изрази очакване за замразяване на конфликта и несъгласие с оценката на британския си колега. Според него, за да спечели войната, Русия трябва да успее да направи така, че на власт в Украйна да дойде марионетно правителство, а това не изглежда вероятно тази година.

Белгийският експерт изрази мнение, че победата за Русия изисква тройно превъзходство над украинските сили във всяко отношение. Той отбелязва, че макар руските войски да имат висока численост, по отношение на артилерията и авиацията нещата стоят различно. Хусен се позова на данни, според които украинските бойци на фронта са около 400 хиляди, а руските - до половин милион. Неговият извод е, че Русия има нужда от още 1,25 милиона фронтоваци, за да спечели.

Хусен допълни, че дори да победи в битката, Русия не би могла да удържи завзетите земи, защото вече цялото украинско население е настроено враждебно, дори на изток (където населението говори предимно руски). По негови изчисления за поддържането на постоянно военно руско присъствие в случай на пълна окупация на Украйна ще бъдат необходими около 700 хиляди бойци, което не е постижимо.

Полковникът от резерва допусна Русия да наложи пълен военен контрол над източните украински области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. Според него руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 би могъл тогава да обяви пред руснаците победа, но ако реши да продължи по-нататък, би трябвало страната му да увеличи значително производството на боеприпаси, а това би било трудно в днешното състояние на руската икономика.

Белгийският военен посочи още, че при такова развитие Путин би преминал към преговори, а при спиране на военната помощ от САЩ за Киев в случай на избиране на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за президент, украинският държавен глава Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога вероятно ще приеме да преговаря.

Накрая Хусен напомни, че между Северна и Южна Корея е обявено прекратяване на огъня още през 1953 г., но двете страни остават в състояние на война и до днес.

Естонски генерал: Руските войски прилагат тактика на амебата в Украйна

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2294 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
какви корейски сценарий

2024.04.16 | 14:42

1
бълнуват тея клоуни ... след войната, която ще свърши при пълна капитулация на украйна ще им останат само западна украйна и киев, всичко останало от приднестровието през одеса до харков ще бъде част от русия
то само

2024.04.16 | 14:45

2
като прочетеш глупостите, че руснаците на изток били намразили русия и ти става ясно каква поредна малоумна пропаганда се е изср@ла на грантоядското сайтче ... абе верно, получавате ли грантчета или се натискате да получавате такива при следващи раздавания хахахахаха

2024.04.16 | 14:49

3
джуджето ще има да се поти още много години

2024.04.16 | 16:25

4
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

2024.05.25 | 07:31

5
❤️ Г­­­о­­р­е­­щ­­и­­­ ­­м­­о­м­­и­­ч­­­е­­т­­а­­ ­­в­­и­­­ ­о­ч­а­­­к­­в­­­а­­­т ­-­ X­­1­8­­­.­­F­U­­N

Добави коментар

Водещи новини