Реджеп Ердоган промотира план за мир в Украйна?

  • 11 април 2024 17:37

  • 1412
  • 5
Реджеп Ердоган промотира план за мир в Украйна?
© Getty images (архив)

"Турция е изработила нов план за прекратяване на войната в Украйна и Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва активно го промотира", това написа едно от малкото опозиционни руските власти издания "Новая газета".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13417

Според медията на първо място в проекта на Анкара се предвижда замразяване на военните действия, съобразено със сегашните фронтови линии, допълни изданието, което се позова на свои източници.

"Следващата стъпка е размяна на всички военнопленници между Русия и Украйна", посочи още "Новая газета".

"В проекта също се предлага предвижда властите в Киев да не присъединяват страната към военни блокове до 2040 г., а Русия да не възпрепяства влизането на Украйна в Европейския съюз", добави вестникът.

"Предвижда се и провеждане на няколко референдума през 2040 г. Общонационален - за външнополитическия курс на Украйна и местни. Предлага се последните допитвания да бъдат проведени под международен контрол в окупираните от силите на Москва части на Южна и Източна Украйна. Населението на тези области трябва да реши дали иска да живее в Украйна или Русия", написа още "Новая газета".

Изданието допълни: Въпросният документ е изпратен във Вашингтон, Киев, Москва, Брюксел и Лондон. Той обаче надали ще бъде осъществен на практика.

"Това е най-малко деветият план от началото на войната на Русия срещу Украйна (24 февруари 2022 г.). Единствените точки, които се осъществиха, бяха тези за размяната на военнопленници", припомни медията.

ЕС ще участва в свиканата в Швейцария конференция за мир в Украйна

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1412 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
така ли

2024.04.11 | 18:20

1
А к'во стана? Нали Напушения Зеленчук наскоро беше заявил, че укро-вермахтът бил загубил само около 35 000 войника от началото на войната... Е, къде му е армията, тогава? А как се появиха полята, превърнати в гробища, със забодени украински знамена на всеки гроб, т.е. войнишки гробове? А защо не се споменава, че украинските "военкомати", събират с бой по улицата на градове и села, който и м попадне и в буквалния смисъл куцо и сакато. Защо не се каже, истината, че планират да пращят на фронта, вече масово и жените? Защо не се споменава, че според новия им закон за мобилизация, дори вече не е необходимо призовка за мобилизация да бъде връчена лично на човек, а вместо това, в мига на издаването ѝ, тя автоматично ще се счита за връчена! Има още много потресващи факти и абсурди за укро-демократичната нацистка диктатура, но всичко грижливо с прикрива от ушите и учите на нежните западни зрители... Но, в крайна сметка истината винаги излиза наяве. Така ще стане и този път, но чак след като тази абсурдна война приключи. Рано или късно.
Путьовеца

2024.04.12 | 10:02

5
ДЕПМАЙНА путлерска.
Riki

2024.04.12 | 00:25

4
Mnogo loso samo voini Iskame mir Erdogan zasluzava mobelova nagrada za mir velik leder i covek Ama trudno da se boris sas hora deto imat biznes sas orazie

2024.04.11 | 23:34

3
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> do.my/aman
Анонимен

2024.04.11 | 22:04

2
Един път вече излъгахте втори път Батя няма да ви позволи! Ще си вземе каквото трябва....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини