Китайският външен министър в Испания: Страната ни е готова да си сътрудничи с ЕС в името на свободната търговия

  • 20 февруари 2024 10:58

  • 332
  • 5
Китайският външен министър в Испания: Страната ни  е готова да си сътрудничи с ЕС в името на свободната търговия
© Getty images (архив)

"Нашата страна е готова да си сътрудничи с Европейския съюз в името на свободната търговия и многостранния подход в международните отношения", това заяви китайският външен министър Ван И при свое посещение в Испания, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Дипломат номер едно на Пекин каза още, че Китай и ЕС могат да работят заедно за един справедлив и подреден многополюсен свят, както и за приобщаваща икономическа глобализация.

Ван И изтъкна, че неговата родина приема блока като „важна сила в многополюсния модел“ и подкрепя европейската интеграция, развитието и растежа на ЕС, както и постигането от него на стратегическа автономия.

„Стига Китай и ЕС да засилят солидарността и сътрудничеството, няма да има блокова конфронтация“, каза китайският министър на среща с испанския премиер Педро Санчес.

Ван И се срещна още с испанския външен министър Хосе Мануел Албарес и с краля на Испания Фелипе Шести.

Китайският представител заяви, че Пекин е готов да поддържа обмен на високо равнище с Испания и да задълбочи взаимноизгодното сътрудничество.

Китай търси диалог с Италия

Последвайте канала на

Валери Зайцев
332 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
МАЙ МУНИ

2024.02.20 | 14:52

5
КАЗАХ НЕЩО ЗА ТАЙВАН!
НЯМАТ ПАЗАРИ

2024.02.20 | 14:51

4
НЯМА КЛЬО ПАЧКА :)
МАЙ МУНИТЕ

2024.02.20 | 14:50

3
СА ГЛАДНИ :)

2024.02.20 | 12:58

2
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa
Емѝ...ЯМ КОЖЕНИ БАНАНИ- МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-ПСИХОТО

2024.02.20 | 11:52

1
Електра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

Добави коментар

Водещи новини