Британската Лейбъристка партия нанесе двоен удар на консерваторите на премиера Риши Сунак

  • 16 февруари 2024 12:39

  • 383
  • 3
Британската Лейбъристка партия нанесе двоен удар на консерваторите на премиера Риши Сунак
© Getty images (архив)

Британската Лейбъристка партия нанесе съкрушителен удар на консерваторите на премиера Риши СунакРиши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 г. в Саутхемпшир,, като спечели днес частичните избори за двама нови депутати при вот, който свидетелства, че опозиционната партия е на път да победи и на парламентарните избори по-късно тази година, предаде Ройтерс.

Двойното поражение подчерта влошеното състояние на управляващата Консервативна партия на Риши СунакРиши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 г. в Саутхемпшир, и няма да допринесе за успокояване на вътрешнопартийните критики срещу него заради опасенията, че консерваторите могат да бъдат разгромени на изборите за парламент и искат той да промени курса си.

Сунак, 43-годишен бивш инвестиционен банкер, продължава да се мъчи да възстанови позициите на своята партия, при все че в различни моменти през последната година се прояви като смел реформатор, после като стабилен технократ, а сега и като човек, който се нуждае от повече време, "за да се придържа към плана", понеже, по думите му, този план работи.

При положение, че британската Лейбъристка партия води в социологическите проучвания, Сунак може да се подчини на исканията на някои консерватори, за да предложи на все по-недоволните британски избиратели по-дясно ориентирана консервативна програма преди изборите.

Дейвид Камерън се завръща в политиката

Лейбъристите спечелиха с 13 844 гласа срещу 7408 гласа за управляващата Консервативна партия в централния английски град Уелингбъро, а в град Кингсууд в Югозападна Англия Лейбъристката партия получи 11 176 гласа срещу 8675 гласа за кандидата на консерваторите.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
383 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Хахахаха

2024.02.16 | 21:35

3
Риши Сунак чист британец като Гошо Циганина единственият българин от Ямбол.

2024.02.16 | 20:14

2
Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим---> do.my/bluestone

2024.02.16 | 14:10

1
liberali prevedeno na razbitaem ezik oznacava pe dali ot koito izrodi svetat triabva da se osvobodi nezabavno

Добави коментар

Водещи новини