Канадска гражданка: Прехвърлях контрабандно части за дронове за руската армия

  • 13 февруари 2024 09:55

  • 2833
  • 2
Канадска гражданка: Прехвърлях контрабандно части за дронове за руската армия
© Getty images (архив)

Канадска гражданка от руски произход, задържана в САЩ, се е признала за виновна в контрабанда на санкционирана електроника за Русия, съобщи Укринформ като се позовава на канадската телевизия Си Би Си.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13562

"Канадка от руски произход се призна за виновна за ролята си в многомилионна схема за изпращане на електроника в Русия за военна употреба във войната срещу Украйна", се казва в публикацията.

32-годишната Кристина Пузирьова бе арестувана по-рано тази година в Манхатън. Тя призна, че е улеснила прехвърлянето на части за безпилотни летателни апарати (дронове) и управляеми ракети към Русия в нарушение на санкциите.

Според американските правоприлагащи органи Пузирьова е действала заедно със съпруга си Николай Голцев, както и с гражданина на Русия и Таджикстан  Салимджон Насриддинов, които също са били арестувани, но все още не са се признали за виновни.

Пузирьова, която живеела в Монреал, получила на домашния си адрес над 150 пакета от различни американски компании. Някои от получените от нея части по-късно са открити в руски оръжия, унищожени в Украйна.

"Като цяло схемата е започнала през януари 2022 г. и в крайна сметка е включвала повече от 300 незаконни пратки на стойност приблизително 10 млн. щатски долара", посочи Си Би Си, цитирана от БТА.

Украйна обяви, че е унищожила 14 от 17 изстреляни от Русия дрона

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2833 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Анонимен

2024.02.14 | 20:41

2
Браво.А ако беше за Украйнската? А бе няма какво да си говорим.Помнете ли пландемията какво ни казваха трябва 70%да се ваксинираме.Да го духат.

2024.02.13 | 13:15

1
Хора, пробвахте ли новата виa`гpa?, просто е сyпер: в пъти по-ефeктивна, повече cпepма, по-ярки усещания, лекува болести и е бeзопаcна на всяка възpаст, това подобри се.кса ни и спаси брака ни. Отново се почyвствах мъж, прочетете сами на какво е cпоcобна-----> mub.me/bioex

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини