Според Иран Израел и Англия са най-големите поддръжници на държавен тероризъм

  • 16 август 2012 13:03

  • 957
  • 1
Според Иран Израел и Англия са най-големите поддръжници на държавен тероризъм
© Булфото

Иран нарече Израел и Великобритания най-големите поддръжници на държавен тероризъм в контраатака срещу нападките на британския премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г..

По време на среща с българския си колега Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, министър-председателят намеси Ислямската република в инцидента с взривения автобус с израелски туристи в България.

В изказване на говорителя на Министерството на външните работи на Иран, направено „в името на Бог” и изпратено от посолството на страната в България, се казва, че изказването на Камерън е „безпочвено”, а подобни твърдения са „нереални и нямат друга цел освен да саботират приятелските отношения с чуждестранните партньори”. Думите на британския премиер открито показвали, че поведението на външната политика на Великобритания към Иран все още е „враждебно”, съобщи БТВ.

В съобщението за пореден път Иран официално заявява, че е против всякакви актове на тероризъм и осъжда терористичния акт.

Уточнено е още, че нападките идвали единствено от британска страна, докато българската нямала подобно отношение:

„По време на медийно интервю българският премиер, цитирайки Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г., заяви, че британският премиер разполага с някаква информация, която показва, че Иран и „Хизбулла” стоят зад атентата срещу автобуса с израелски туристи на летище Бургас на 18 юли 2012 г. В същото време българският премиер е изразил ясно, че българските разузнавателни служби не разполагат с конкретна информация в тази връзка”.

Последвайте канала на

957 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.02.09 | 20:47

1
Това е истината и всички я знаят...

Добави коментар

Водещи новини