Журналист: Ако имаше по-твърд отговор към Путин, нямаше да имаме днешните кризи

  • 23 октомври 2023 14:17

  • 2202
  • 6
Журналист: Ако имаше по-твърд отговор към Путин, нямаше да имаме днешните кризи
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

“За две години бяхме връхлетени от всички възможни кризи, разбира се, че и Тайван може да се случи. Всички кризи, от които се опасявахме, се случиха наведнъж. Толкова много кръв и конфликти, за които няма сякаш скоро изход, даже в Газа не мога да си представя какъв би бил изходът, показват, че светът се проваля”. Това заяви по Дарик Теодора Пеева, главен редактор на “Сега”.

Тя уточни, че провалът на света е в дипломацията, в опитите да се уредят конфликтите по мирен път, както и в много меката реакция към някои диктатори. 

“Ако отговорът на нахлуването на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 в Укайна беше по-твърд, нямаше да имаме кризитие, които имаме днес”, категорична е Пеева. 

Жостин Томс, академичен преподавател, социален предприемач, маркетолог, подчерта, че светът винаги е бил във война.

“В момента и болестите вървят много по-бързо, защото живеем в глобализиран свят. Успоредно с войните, останалият свят си живее много добре. Циничен ми е малко светът, в който живеем. Това с войните е отвратително, но човекът е войнствено същество, особено от този, доминиран от мъжете свят”, каза Томс. 

Давид Джамбазов, режисьор, заяви: “Това е като едно земетресение, но това не е изведнъж да е отворил някой кутията на Пандора. Те са неща, заложени отдавна. Путин е продукт на общество, което носи голям багаж и не е реформирано. Елцин дори, великият демократ, говори как великата Русия трябва да си прибере Украйна”.

Байдън нарече Путин тиранин, Кремъл реагира

Пиар експертът Любомир Аламанов каза: “Песимистите казват, че не може да стане по-лошо, оптимисите казват, че може. Донякъде съм съгласен с тезата, че западният свят проспа процесите. Вселената така е устроена, че няма как да не върви към разпад. Да помислим къде сбъркахме, къде да положим усилия, за да останем просто на ръба на пропастта. Западния свят е съсредоточен между дясното и лявото, проспа това, че имаме сблъсък между тираничното и западното с всички негови плюсове и минуси”.

Журналистът Асен Генов пък обясни, че “един от пороците на демокрацията е свободата да говориш глупости и  лъжи”. “Лъжата има право на живот в семейната среда, но в медиите няма място”, каза той и поясни, че дори световните големи медии са се подлъгали от информация на “Ал Джазира” (финансирана от Катар) и са обявили, че 1000 палестинци са загинали в болницата в Газа, след удар от Израел. “А болницата, например, има 80 места”, поясни Генов. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2202 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.10.25 | 06:48

6
Асен Генов много си тъп идиот

2023.10.23 | 17:51

5
Не се проваля светът ! Проваля се Западният свят и приключва хегемонията на САЩ !

2023.10.23 | 17:24

4
КОМУНИСТИЧЕСКА ЦИГАНКА КОЯТО СЕ ОПИТВА ДА МИНЕ ЗА ПРОЗАПАДНА

2023.10.23 | 15:13

3
Даааа, щяха да са по-г,о,л,е,м,и кризи.
ne

2023.10.23 | 14:56

2
osobeno komentarite na podlogite na koziak ne si mislia tce csa aktualni za trezvo misleshti horab kravarski falsh
Тая ...

2023.10.23 | 14:34

1
да се прекръсти на Дорка Лаева, Пеева беше едно време при ДС, сега Козяк е на мода!

Добави коментар

Водещи новини