Кулеба и Чавушоглу ще обсъдят възможности за нови преговори с Лавров

  • 17 март 2022 11:45

  • 554
  • 0
Кулеба и Чавушоглу ще обсъдят възможности за нови преговори с Лавров
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че заедно с турския си колега Мевлют Чавушоглу ще обсъдят възможните нови предговори с министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров, предаде украинската агенция Укринформ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13533

Чавушоглу се срещна вчера в Москва с Лавров, като основния въпрос, който двамата външни министри обсъждаха, бе кризата в Украйна и вариантите за разрешаване на проблема. Днес турският дипломат номер едно днес ще бъде на посещение в Украйна, където ще се срещне с Дмитро Кулеба.

Украинският външен министър посочи снощи, че Чавушоглу се очаква да разкаже какво е било постигнато по време на разговорите с Лавров вчера.

Заедно с Чавушоглу "ще изграждаме по-нататъшната логика на процеса", заяви Кулеба.

Винаги съм потвърждавал, че съм готов за водене на преговори на ниво министри на външните работи при условие, че Лавров е готов за обсъждане по същество на въпросите и решаването на конкретни проблеми, каза Кулеба.

Чавушоглу: Готови сме да бъдем домакин на среща между Путин и Зеленски

Ако Чавушоглу донесе от Москва такова известие, ще можем да определим по-нататъшните стъпки в преговорния процес на ниво министри, посочи Кулеба.

Той добави, че заедно с турския външен министър ще обсъдят и двустранните отношения, включително подкрепата, която Турция оказва на Украйна.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
554 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини