Чавушоглу: Готови сме да бъдем домакин на среща между Путин и Зеленски

  • 16 март 2022 15:56

  • 643
  • 2
Чавушоглу: Готови сме да бъдем домакин на среща между Путин и Зеленски
© Gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Турция е положила и полага усилия за постигане на примирие в Украйна, съобщи турският телевизионен канал НТВ. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13599

Направихме това, което зависи от нас, по въпроса за намаляване на напрежението и откриване на поле за дипломацията, каза Чавушоглу след среща с Лавров в Москва. Той подчерта, че трябва да се сложи край на кръвопролитието в Украйна. Чавушоглу заяви, че Турция с удоволствие ще стане домакин на преговори между руския президент Владимир Путин и украйнския президент Володимир Зеленски. "Надявам се, че двамата лидери ще се срещнат, за да постигнат споразумение", каза турският външен министър. 

Лавров: Преговорите с Украйна вървят трудно, но има шанс за компромис

Той изтъкна, че заради продължаването на сраженията, се затруднява евакуацията на цивилните. Чавушоглу посочи, че Турция е евакуирала над 15 хиляди свои граждани, които са били върнати в страната. Той отбеляза, че една част от евакуациите е била направена през Русия. Заехме ясна позиция, споделихме честно безпокойствата си, е заявил още Чавушоглу, предаде БТА, цитирайки турската държавна телевизя ТРТ Хабер. Приоритетът ни е извеждане на цивилните граждани от Мариупол, е посочил още турският външен министър. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
643 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ne

2022.03.16 | 16:41

2
vie ste gotovi no putin nikoga niama da se sreshtne sas vinovnikat za tazi voina pedalat prestapnik zelinski.
я

2022.03.16 | 16:09

1
я виж туците как хитро играят, а боко тиквата щял снаряди да праща, простото киро и той.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини