Дори Путин трябва да разбира, че сам закопа Русия

  • 16 март 2022 17:40

  • 7461
  • 0
Дори Путин трябва да разбира, че сам закопа Русия
© Getty Images/Pixabay/Novini.bg

Путин е човек, Русия е държава. Безсмислено уточнение, нали? Нищо, предъвквайте си го наум, докато четете следващите редове. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13374

Животът на една държава е несравним с този на един човек. 

Успехите на един човек се залагат в неговия живот. Тоест? 60-70 години. Средно. 

Успехите на една държава се залагат във векове. 

Интересно е как провалите обаче могат да се изравнят – как един човек и кликата му могат да сринат държавата заедно със себе си, нищо че пътят към успех е бил постилан поколения преди това.

Но това е достатъчно очевидно.

Русия, в различни нейни превъплъщения – империя, СССР, РФ – постилаше пътя си за бавна, но сигурна експанзия навсякъде по света. Мрежи от шпиони, по-важното: мрежи от русофили, които да възпитават следващите поколения русофили. Стигна се дотам, че в държави като България обичта към Русия да е по-силна от обичта към България. 

Това е дългосрочна инвестиция. Някои не могат дори да си представят колко дългосрочна е. Може да отнеме векове. Още от 19 век, и нямам предвид края му, руснаците се опитват, като насекомо, да снесат яйцата си в окото на България. Русофилите още тогава са били множество. Много от тях – опасни за националната сигурност, както се е разбрало по-късно. На много пъти. Постилали удобство за кремъл. 

Ако те накарат насила  да се кланяш на една империя, какво е значението, като в сърцето си винаги ще я мразиш?

Значението е в това, че децата ти ще са възпитани да я обичат. От страх да не се издадат децата (те са такива – нямат филтър), да кажат нещо лошо срещу властта и така да се разбере, че у вас се говори срещу властта, ти няма да говориш лошо срещу империята. А децата ти ще попиват от пропагандата, КОЯТО Е НАВСЯКЪДЕ, и ти ще си безсилен. Малцина са смелите, които са възпитали децата си да мразят империята. 

На това са разчитали османците – отнело ни е 500 години да ги изритаме. На това разчитаха и руснаците – кой знае колко време ще ни отнеме да ги изхвърлим и тях? Ще видим. Но не съм оптимист, че ще се случи в моето време. 

С такава методична политика Русия повече от сто години пълзеше, за да завладее колкото се може повече от света. 

Дори „падане на комунизма“ инсценираха. Смениха актьорите на сцената и се престориха на победени в Студената война. Започнаха да завладяват света икономически – с подкупи, с купуване на култура, на спорт, с купуване на полезни идиоти, преструвайки се на мирни и добри, купувайки си мълчанието за нарушаването на човешките права. Купувайки го със зависимости от газа и петрола си, купувайки го със спонсорства, купувайки го с подкупи. Хватката на кремъл ставаше все по-силна и по-силна. 

Подкупите, които се лееха към политици – включително и в България – които да се откажат от по-добри сделки, за да дадат предимство на Русия, им осигури здрав юмрук. България продаде нефтохима на Лукойл, въпреки че имаше много по-добри оферти. Лукойл реши дори да не плаща данъци. 

Газът ни можеше да идва от Азербайджан, но не идва. 

Дори и „Белене“ ВСЕ ОЩЕ се опитват да ни набутат, вместо да подобрим „Козлодуй“. 

Всичко това няма как да не е свързано с дебели подкупи, които осигуряват влияние. 

Подкрепата за диктатори – като Асад, като различни африкански също така – осигурява още по-голяма експанзия. 

Приятелството, колкото и материалистично да е то, с Китай, също заздравяваше позицията на Русия. 

Инвестирането в Брекзит разклати ЕС. 

Инвестирането в политици като българските болни русофилистици от израждане, АБВГЗ, наследниците на БКП и разни други псевдо патриоти разклати България. Подобни методи се използваха в Италия и Лигата на Салвини, във Франция с каскадите на Льо Пен, в САЩ дори – през Тръмп и републиканската партия. 

Хватката на Русия стана гигантска. 

Те почти държаха света за т******.

Но им трябваше още време. Следващото поколение беше моментът може би, или по-следващото, не сега. Сегашното поколение все още имаше съпротивителни елементи у себе си. 

Само че Путин пожела да се случи в неговото време, та да може той да влезе в историята като „Завоевателя“. 

Остаря, точно на прага на 70-ия си рожден ден започна да го гризе отвътре. Какво ще остави след себе си? Дребен човек, остарял, младостта е само спомен, смъртта чука на вратата, държи в ръцете си гигантска сила, а животът му не е особено впечатляващ – семейство: разбито, завет: нула и половина, светът не го харесва, страхува се от него, но не го уважава и обича. Старческият мозък започна да изпуска хватката над реалността и желанието за величие изплува на повърхността. 

Преждевременно изхвърляне е това, което се случи в кремъл. Изпуснаха малкия путин да стартира операция по „завладяване“ не на време. И всичките им успехи отидоха на кино. Може би без русофилите в България. Това вероятно ще им остане единственият неподкопан успех. Българските русофили са по-големи русофили от руснаците. Това е странно явление, което вероятно още изненадва и самите руснаци. И те не знаят как са го постигнали. 

Има такива аномалии в природата, какво да се прави. Никой не знае как се случват. 

И така Русия преждевременно се изпусна и не можа да постигне голямата победа, която да сложи света в джоба на кремъл за векове напред. 

Путин нямаше това време да чака – на седемдесет е. 

Така се изложиха, че светът им обърна гръб. НАТО е много по-сближено и стегнато, ЕС е много по-мобилизиран. „Меките“ европейци показаха зъби, Германия се въоръжава, а Швейцария спря да бъде неутрална. Такова нещо никой не би предположил. Не само, че не постигна бленувания успех, ами Путин успя да загуби всичките позиции на страната си, да изгони инвеститорите, да заличи годините кражби на богатства у банковите сметки на олигарсите, закопа Русия.

Но още не е закопал напълно планa за величие. Тази малоумна мечта на русофилистиците. Хора, които не искат да развиват и без това огромната си държава, а искат да я правят още по-голяма. Не искат да подадат ръка на населението си, а искат да го държат в страх и подчинение. Както искат да направят и с новозавладените.  

Но именно и затова е важно не само да се изтрие Путин сега. Не. Цялото кагебейско, имперско-вманиачено съсловие от малоумни войнолюбци трябва да бъдат изтрити, защото ако се остави на тях просто да подменят Путин с някой друг от тяхната клика, това само ще отложи плана. Ще се прегрупират, ще имат нулева петилетка или нулево десетилетие, ще се правят на добрички и ще се подготвят за рестарт на плана. Ще започнат пак да си постилат, пак да купуват, да подкопават, да пращат агенти, да правят брекзити, да правят партии като израждане и т.н. 

С други думи руската империя трябва да бъде разрушена, за да може светът да види мир. 

Както и Римската е била унищожена, както Османската е била унищожена, както всички древни са били унищожени и на тяхно място са се появили държави, така трябва да се случи и с руската. На нейно място да се появят свободни и демократични държави, а лудите от кремъл да бъдат сложени в историята веднъж и завинаги, да бъдат сложени в графата ѝ с луди, да си останат там и да се използват само като лош пример. 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
7461 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини