Черна гора започва преговорите за присъединяване към ЕС

  • 13 юни 2012 18:02

  • 448
  • 0
Черна гора започва преговорите за присъединяване към ЕС
©

Лидерите на Европейския съюз ще одобрят започването на преговорите за присъединяването на Черна гора по време на срещата си в края на юни. Това става ясно от черновата на документ за Европейския съюз, с който разполага агенция "Франс прес", пише "Дневник".

Според една от основните точки на разискванията между постоянните представители на държавите-членки, които преговарят за окончателното споразумение за срещата на 28-29 юни, Европейският съвет ще подпише решението, което ще бъде взето на 26 юни, да се отворят преговорите с Черна гора.

"През май казахме, че Черна гора полага изискваните усилия", заяви говорител на еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле на въпрос за черновата на споразумението. "Надяваме се на начало на преговорите преди края на месеца, след като два пъти вече направихме препоръки за това", каза още той.

Според източник на АФП, по време на преговорите е имало известни колебания от някои държави членки като Холандия и Франция. Все пак се очаква, че компромисът е постигнат и Подгорица ще получи желаната дата за начало на преговорите.

Последвайте канала на

448 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини