Обама: Ако гърците напуснат еврозоната, нещата ще се влошат

  • 08 юни 2012 20:20

  • 636
  • 2
Обама: Ако гърците напуснат еврозоната, нещата ще се влошат
©

Европейците знаят, че спешно трябва да действат за справяне с кризата, а гърците трябва да осъзнаят, че ако напуснат еврозоната, нещата ще се влошат, заяви днес президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, пише Dnes.bg.

Европейските лидери трябва да инжектират капитал възможно най-скоро в слабите банки и да предприемат допълнителни стъпки, посочи Обама в изказването си, направено в Белия дом, предаде Асошиейтед прес.

Обама, който през последните дни разговаря по телефона с редица лидери от Стария континент, заяви пред журналисти, че трудностите на Гърция "без съмнение биха се увеличили", ако страната изостави еврото. Европа трябва да стабилизира финансовата система, допълни президентът на САЩ, цитиран от Ройтерс.

Според Обама обсъжданията за укрепването на банковата система вървят в правилната посока.

Рецесията в Европа ще има известно въздействие върху темпа на съживяване на американската икономика, допълни държавният глава. Той призова Конгресът да работи по текстовете на законопроекта за заетостта на фона на слабата световна икономика.

Частният сектор в САЩ създава работни места, постига рекордни корпоративни печалби, но наемането на допълнителен персонал на държавно и местно равнище, както и в строителството, продължава да бъде предизвикателство. Американската финансова система бе поставена на много по-стабилна основа и може да понесе ударите от Европа, допълни президентът.

Вашингтон внимава да не "мъмри" Европа или да не наставлява европейските лидери, посочи държавният глава на САЩ, цитиран от Ройтерс.

Последвайте канала на

636 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
popo

2012.06.11 | 21:43

2
vsi4ko e edno
bdbdbdn

2012.06.11 | 21:42

1
vun ot evro saiuza za gurciq.Niama nie da im pla6tame dulgovete ve4no!

Добави коментар

Водещи новини