Бил Гейтс се изказа в полза на атомните електроцентрали

  • 29 октомври 2021 12:17

  • 723
  • 2
Бил Гейтс се изказа в полза на атомните електроцентрали
© Getty images (архив)

Един от основателите на високотехнологичната компания Microsoft Бил ГейтсБил ГейтсУѝлям Хѐнри Гейтс III (на английски: William Henry Gates III, по-известен като Бил Гейтс) каза, че атомната енергетика може да подпомогне борбата срещу климатичните промени, предаде РИА Новости.

"Спирането на експлоатацията на атомните реактори може да предизвика проблеми в електроснабдяването и ще повиши цените на тока в световен мащаб. Ето защо ние не трябва да се отказваме от този начин за производство на електроенергия. Преди да започнем да използваме алтернатива на каквото и да е било, ние трябва да видим всички плюсове и минуси", каза още той.

По думите на Гейтс атомните електроцентрали може да продължат да се използват и това ще допринесе за по-ниската цена на тока. Той подчерта също, че реакторите трябва да бъдат безопасни.

"Търсенето на електричество ще продължи да расте. Ние го използваме за зареждане на нашите автомобили, за отопление на домовете си и ще използваме все повече и повече този вид енергия", каза още Гейтс.

Бил Гейтс с ново предсказание за COVID-19

Американският бизнесмен предупреди и за опасност, свързана с повишение на цени на енергоносителите. По думите поскъпването на газа, тока и т.н. може да доведе до създаване на протестно движение, подобно на "Жълтите жилетки".

Движението "Жълтите жилетки" възникна във Франция в края на 2018 г. след като президента на западноевропейската страна Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на повиши данъчна ставка на дизела и други горива. То се разпространи и в още няколко държави.

Част от акциите на "Жълтите жилетки" бяха съпроводени с прояви на вандализъм. Заради това членове и привърженици на движението бяха осъдени.

Валери Зайцев
723 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
а

2021.10.29 | 13:06

2
а нашия тиквун се хвалеше, че спрял строежа на белене, щото американците така искали.
Wozniak

2021.10.29 | 12:58

1
Това копеле има ли тема, по която да не е компетентен?

Добави коментар

Водещи новини