Бил Гейтс: Декарбонизирането на икономиките и инфраструктурите е монументална задача

  • 21 септември 2021 21:21

  • 3234
  • 5
Бил Гейтс: Декарбонизирането на икономиките и инфраструктурите е монументална задача
© gettyimages

В Съединените щати борбата с изменението на климата е политически въпрос и не може да бъде другояче, смята милиардерът Бил ГейтсБил ГейтсУѝлям Хѐнри Гейтс III (на английски: William Henry Gates III, по-известен като Бил Гейтс).

"За съжаление, САЩ са едни от най-лошите по въпроси, които имат партиен характер и това трябва да се промени“, каза Гейтс в интервю по време на Седмицата на климата в Ню Йорк, предаде БНР.

Бил Гейтс: Имам идея как да приключим с пандемията веднъж завинаги

Докато президентът Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в направи изменението на климата един от приоритетите на своята администрация, бившият президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския изтегли САЩ от Парижкото споразумение за климата.

"Не можем да имаме стратегия за климата, при която имате някои партии на власт и те правят много, но когато имате други партии на власт, тогава всичко спира“, каза Гейтс.

Съоснователят на Microsoft и на Фондация "Гейтс" е също така основател на компанията за иновации и инвестиции в областта на климата, Breakthrough Energy, и основател и председател на модерната ядрена компания TerraPower. Според него декарбонизирането на икономиките и инфраструктурите е монументална задача.

"Виждам изграждане на импулс, виждам изграждане на осведоменост, но това ще бъде най-трудното нещо, което човечеството някога е правило", каза Гейтс.

Това вече огромно предизвикателство трябва да се атакува последователно, независимо от това коя политическа партия държи Белия дом, посочи Бил ГейтсБил ГейтсУѝлям Хѐнри Гейтс III (на английски: William Henry Gates III, по-известен като Бил Гейтс), който през февруари издаде книга за изменението на климата, наречена "Как да избегнем климатично бедствие". "Достатъчно трудно е да се стимулират иновациите и внедряването и намаляването на разходите през този 30-годишен срок, дори ако по това време няма нито един ден пауза“, каза Гейтс.

Мая Йорданова
3234 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Улавия отНовини.бг

2021.09.22 | 08:39

4
е измислил тая безсмислица за заглавие. "Декарбонизиране", демек, отнемане на въглесвуокиса.

2021.09.22 | 08:49

5
само ДеБилизирането помага на Бил.
Новини.бг - медиен кенеф

2021.09.22 | 08:38

3
списван от полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.

2021.09.21 | 22:20

2
Женски бабешки таз и тесни раменца. Нищо чудно че е така озлобен на човечеството тоя боклук
Koko

2021.09.21 | 21:41

1
Ti ja napravi Koronata,ti znaesh koga shte ja priklju4ish....

Добави коментар

Водещи новини