СЗО: Бившият британски премиер Браун е назначен за посланик на организацията по въпросите за глобалното финансиране

  • 20 септември 2021 14:45

  • 259
  • 0
СЗО: Бившият британски премиер Браун е назначен за посланик на организацията по въпросите за глобалното финансиране
© Getty Images

Бившият британски премиер Гордън Браун (2007-2010) е назначен за посланик на Световната здравна организация (СЗО) по въпросите за глобалното финансиране на здравеопазването. Това съобщиха от пресслужбата на СЗО, предава EA Daily.

„Радвам се, че Гордън Браун се съгласи да стане посланик на СЗО за глобално финансиране на здравеопазването. В това си качество той ще развива и подкрепя работата на СЗО за повишаване на осведомеността на международно ниво за голямата необходимост от устойчиво глобално финансиране на здравеопазването, особено в страните от Г-20 и Г-7“, коментира назначението на Браун Тедрос Аданом Гебрейесус, ръководител на СЗО.
Гордън Браун обвини ЕС в неоколониален подход за ваксините в Африка

Браун от своя страна подчерта, че ще помогне на СЗО „в работата за привличане на глобално финансиране, за да се осигури достъп до здраве за всички“.

„Нашият първи приоритет е да работим заедно за финансиране на ваксинации (срещу коронавирус) по целия свят и за защита на най-бедните страни от ужасните последици от COVID-19 и други болести“, каза бившият ръководител на британското правителство.

Гордън Браун беше министър-председател на Великобритания между 2007 г. 2010 г., наследявайки поста от Тони Блеър, в чието правителство той заемаше втората по важност длъжност - министър на финансите. Той я изпълнява в продължение на 10 години (1997-2007 г.). През 2010 г. лейбъристите, водени от Браун, бяха победени на общите парламентарни избори от Консервативната партия, припомня "Фокус".

Последвайте канала на

Теодора Александрова
259 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини