Папа Франциск: Св. братя Кирил и Методий ще ни помогнат "да се освободим от идеологиите"

  • 12 септември 2021 21:15

  • 2546
  • 0
Папа Франциск: Св. братя Кирил и Методий ще ни помогнат "да се освободим от идеологиите"
© Getty images

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март изтъкна ролята на Светите братя Кирил и Методий като "предвестници на християнското единство". Това стана в началото на 4-дневното посещение на светия отец в Словакия, информира БНР.

Солунските братя ще ни помогнат "да се освободим от идеологиите" и да намерим "пътя към единението", каза папата при срещата си с митрополит Ростислав - предстоятел на автокефалната Православна църква на чешките земи и Словакия.

Папа Франциск пристигна в Словакия

Източноправославните словаци са относително малко, католиците съставляват около 70 на сто от населението на страната, припомнят информационните агенции. В чест на папата камбаните на всичките 2 627 католически храма в Словакия зазвъняха точно в момента, когато самолетът се приземи в Братислава.

Освен столицата Франциск ще посети и някои от най-бедните райони в източната част на страната, ще отслужи открита литургия в северния град Шаштин и ще се срещне с представители на еврейската и ромската общност в Словакия. По-рано Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март беше на посещение в Унгария

Теодора Александрова
2546 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини