Папа Франциск призова да не бъдат затваряни вратите пред мигрантите

  • 26 септември 2021 20:21

  • 609
  • 2
Папа Франциск призова да не бъдат затваряни вратите пред мигрантите
© gettyimages

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март призова днес мигрантите да бъдат приемани и да не бъдат лишавани от надежди. "Всяко затваряне води до диктатура и насилие", предупреди той, цитиран от БТА, в традиционната си неделна проповед.

"Всяко затваряне и изолация, отстраняване на онези, които не мислят като нас, води до крайности в позициите, което поражда диктатура и насилие. Това са корените на много злини в историята", каза папата.

Папата настоя Църквата да се съсредоточи върху жертвите на насилие, а да не се тревожи преди най-вече за репутацията си

"Днес се отбелязва Световният ден на мигрантите и бежанците. Трябва да вървим заедно, без предубеждения и страх, грижейки се за слабите, мигрантите, бежанците и жертвите на незаконния трафик. Трябва да изградим по-отворен свят, в който никой да не бъде изключван", призова Светият отец.

Световният ден на мигрантите и бежанците е ежегоден католически празник с плаваща дата. Учреден е от папа Пий Десети през 1914 г. в знак на солидарност с италианските католици, принудени да напуснат своята родина, за да работят в други държави.

 

Мая Йорданова
609 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.09.27 | 12:14

2
взимай си ги в къщи и си ги отглеждай!
да

2021.09.27 | 10:18

1
да ги приема у ватикана и да ги хрантути мамамусатанистическа.

Добави коментар

Водещи новини