Поради липса на ваксини бедните страни може да останат извън срещата за климата

  • 11 септември 2021 08:18

  • 32146
  • 5
Поради липса на ваксини бедните страни може да останат извън срещата за климата
© getty images

Най-бедните страни в света поискаха вчера помощ, за да покрият ваксинационните и карантинните изисквания и необходимите разходи, за да участват техни представители в глобалната конференция за климата следващия месец в Глазгоу, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26495

Близо 20 държави от Групата на най-слабо развитите страни, включително Етиопия, Хаити и Бангладеш, са в "червения списък" на Великобритания във връзка с коронавируса, което означава, че техните делегати ще трябва да останат под карантина в хотел за 10 дни, преди да се включат в конференцията, предвидена за 31 октомври - 12 ноември.

"Делегатите от Групата на най-слабо развитите страни продължават да се тревожат за логистиката, свързана с пристигането им в Глазгоу", каза председателят на групата от 46 държави Сонам Пхунтшо Вангди от Бутан.

"Нашите страни и нашите народи са сред най-тежко засегнатите от климатичните промени. Ние не трябва да бъдем изключвани от преговорите, които ще решат как светът ще подходи към тази криза, определяйки нашата съдба и препитание", заяви той.

Проф. Момеков: Трябва да мислим за COVID мерките, като за акт на върховно човеколюбие, а не като за вид репресия

Великобритания каза, че ще плати карантинните разходи на делегатите от страните в "червения списък" и съкрати срока на карантината от 10 на 5 дни за ваксинираните. Обеща също да снабди с ваксини срещу КОВИД-19 делегатите, които са затруднени да получат такива.

Във вторник Мрежата за действия в областта на климата призова конференцията да бъде отложена заради трудностите, които имат някои делегати при снабдяването с ваксини. Коалицията, обхващаща над 1500 природозащитни организации, каза, че Великобритания се е забавила с осигуряването на обещаните ваксини и има вероятност много страни да пропуснат срещата.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26495

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
32146 5

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 5

Добави коментар
Гост

2021.09.11 | 17:07

5
Името си е било Македонско, навсякаде го има... Александър като тръгнал на големия поход още в Турция нарекли планините в Кония,Нийде и Мерсин Булгар даглари( Българските планини сега са bolkar dağları)...
ХХХ

2021.09.11 | 12:05

4
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.09.11 | 11:59

3
ВЪВ youtube- Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.09.11 | 11:52

2
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров
Новини.бг - медиен кенеф

2021.09.11 | 08:41

1
списван от полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.

Добави коментар

Водещи новини