СЗО призова за мораториум до края на годината върху третата доза от ваксините срещу COVID-19

  • 08 септември 2021 19:35

  • 1747
  • 2
СЗО призова за мораториум до края на годината върху третата доза от ваксините срещу COVID-19
© Gettyimages (архив)

Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус призова днес богатите държави с големи запаси от ваксини срещу COVID-19 да се въздържат до края на годината от поставянето на трети, подсилващи дози, предаде БТА, цитирайки АП. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

"Потресен съм от изявленията на някои фармацевтични компании, че количествата ваксини са толкова големи, че са достатъчни както за подсилващи дози, така и за ваксинация в страните, които изпитват недостиг от ваксини въпреки големите си нужди. Няма да мълча, когато компании и държави, които контролират глобалните доставки на ваксини, мислят, че бедните по света ще се задоволят с остатъците", каза Тедрос. 

Малта започна поставянето на подсилващи дози ваксина срещу COVID-19 седмица по-рано

Генералният директор на СЗО е призовавал преди за мораториум върху поставянето на трети дози от ваксини до края на този месец. САЩ и други държави обаче обмислят или вече се започнали да поставят подсилващи дози на уязвимите групи хора, отбелязва АП.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
1747 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Майтапчи Йово

2021.09.09 | 00:10

2
Олигофрените, които заложиха на Пфайзерската вакса, май ще го ядат... небръснат всеки месец... подсилващо:)))?!?
Др-Менгел

2021.09.08 | 20:40

1
Влезеш ли веднъж в матрицата, няма излизане. И 5та и 6та и 7 доза ще станат и още. И ще продължавате да очаквате в трепет поредната и да пълните гушите в този мръсен бизнес. Защото правите точно това. От страх. За жалкия си животец. Веднъж се мре бе глупаци, и за всеки ще е, когато му е драснато.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини