Младите хора нямат имунитет от безразсъдната политика на правителството

  • 21 юли 2021 09:14

  • 897
  • 3
Младите хора нямат имунитет от безразсъдната политика на правителството
© Getty images (архив)

Младите хора нямат имунитет от безразсъдната политика на британското правителство във връзка с COVID-19, пише в редакционен материал в. "Индипендънт".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

Една от причините за големия успех на британската ваксинационна кампания е, че мнозинството от британците бяха убедени, че е безопасно да се ваксинираш. В рамките на ускорените изследователски дейности и на ваксинационната кампания безопасността се превърна в основно съображение, което всеки взимаше предвид, включително министрите и здравните служители.

В редките случаи на усложнения бе прието да се действа изключително предпазливо. На по-младите хора бе предоставен избор да се имунизират с ваксина, различна от тази на "Астра Зенека", която въпреки това е доста ефективна.

Експертите говорят открито и прозрачно за случващото се. Разпространителите на безумните конспиративни теории губят споровете.

Няма обстоятелства, при които да е по-важно да се следва принципът "сигурността на първо място", от тези, в които става дума за деца. Това е особено вярно в условията на COVID-19, пише британското издание.

Половината от австралийците са в условия на локдаун заради варианта Делта

Относително малкият брой на ваксинираните деца означава просто, че груповият имунитет във Великобритания все още не е достигнат. Младите неваксинирани хора далеч не разполагат с имунитет и отварянето на нощните клубове и баровете ще доведе само до увеличаването на броя на заразените сред тях.

Предвид относителната слабост на груповия имунитет и увеличаването на случаите на заразяване с коронавирус разхлабването на базисни мерки за опазване на общественото здраве изглежда не просто ирационално, а направо безразсъдно, заключава "Индипендънт".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
897 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ако

2021.07.21 | 13:12

3
ако вземат така да се борят и с другите заразни болести - ще ни върнат в средните векове.
Д-Р Ох боли

2021.07.21 | 09:44

2
защо не остават младите хора да си карат вируса те го карат леко , така ще защитат старите

2021.07.21 | 09:35

1
Фашистите сами няма да се спрат, борете се.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини