Ето колко ще трябва да инвестира Г-7 за устойчиво възстановяване след COVID-19

  • 10 май 2021 12:56

  • 211
  • 1
Ето колко ще трябва да инвестира Г-7 за устойчиво възстановяване след  COVID-19
©

Страните от Г-7 трябва да инвестират 1 трилион долара годишно до 2030 година, за да осигурят силно и устойчиво икономическо възстановяване от пандемията. Това се посочва в доклад, поръчан от премиера на Великобритания Борис Джонсън и цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25235

Очаква се президентът на САЩ Джо Байдън да се присъедини към другите лидери на срещата на върха на Г-7 в Корнуол, Южна Англия, която ще се проведе от 11 до 13 юни.

Президентите на 21 държави от ЕС: Нуждаем се от силен и ефективен ЕС, който да бъде световен лидер в прехода към устойчиво развитие

В основата на предложената визия за икономически отговор на пандемията е координирана глобална програма за инвестиции за възстановяване, преструктуриране и трансформация, която може да повиши всички форми на капитал - физически, човешки и социален. Това твърди в доклада Никълъс Стърн, професор по икономика в Лондонското училище по икономика и политически науки.

Макар че по-голямата част от инвестициите ще са в частния сектор, държавните инвестиции трябва да изиграят ключова роля в ранния период, най-вече за устойчива инфраструктура, допълни той.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
211 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Каза ви Илчовски,

2021.05.10 | 13:45

1
толко пари ще се хвърлят, че милиардерите ще станат трилионери, а тия на 1000 лева заплата ще станат реално на 800 :))))

Добави коментар

Водещи новини