Пандемията е увеличила случаите на мъртвородени и смъртността при родилките по света

  • 01 април 2021 11:12

  • 811
  • 1
Пандемията е увеличила случаите на мъртвородени и смъртността при родилките по света
© Pixabay

Смъртността при родилките и случаите на мъртвородени бебета се е увеличила с една трета по време на пандемията от Ковид-19, съобщиха БТА и Ройтерс.

Анализът на данни от 40 изследвания, проведени в 17 страни по света, сочи, че ограничителните мерки срещу коронавируса, нарушенията в здравната грижа за бъдещите майки и страховете на родилките да посещават болнични заведения са увеличи рисковете за бременните и това е допринесло за влошаване на показателите за родилките и новородените.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Водещите новини! Трагедия след COVID-19: Почина още една родилка у нас

"Пандемията от Ковид-19 е оказала дълбоко въздействие върху здравните системи", каза проф. Асма Халил, съавтор на изследването от лондонския университет "Сейнт Джордж". "Това е довело до смъртни случаи при родилки и бебета, които е можело да бъдат избягнати, те се наблюдават предимно в семействата с ниски и средни доходи", каза тя.

Резултатите от анализа са публикувани от сп."Лансет глобал хелт". Изследването установява освен общо влошаване на показателите за смъртност при новородени и родилки, също влошаване и на психичното здраве на бременните жени. То не разглежда прякото въздействие на Ковид-19 върху бременността.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
811 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Shannona19

2021.04.10 | 03:53

1
­­­В­и­ж­­­т­е­­ ­м­­о­­я­­­т­а­­­ ­­­т­­и­­­й­н­­­ ­­­п­­у­­­т­­к­­­а­­­ ­­-­­ ­W­­­W­W­­.­­­B­G­1­­­7­­.­C­­­L­­U­B­­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини