Освободен от Египет по време на Пасха…

  • 30 март 2021 17:15

  • 2002
  • 0
Освободен от Египет по време на Пасха…
© Getty Images/ Pixabay/ Колаж: Novini.bg

Мазал тов! След като капитанът на кораба Evergreen каза: „Чш, дръж ми бирата! Глей, глей кво може сà, на втора!“ и нарисува (съжалявам, че трябва да го кажа, но си е така) п*шка на картата, Суецкият канал се оказа затапен, като след инфекция. 

Но историята си има хепиенд (не като онзи при масажите). Задръстването е освободено, всичко е точно. 

Сигурен съм, че на много, ама много, много хора не им е било никак смешно, но пък на нас останалите ни беше. Толкова много мемета, че дори и с Бойко Борисов се появиха – как подпира кораба, как го копае с багерче и какво ли още не. 

Заседналият кораб в Суецкия канал е имал странен еротичен маршрут

Но на мен лично най-много ми хареса наситената символика около корабния гаф (тире-скеч). Първо, както казах: човекът „зад волана“ наистина е нарисувал пенис на картата на GPS-а. Това се казва „чувство за хумор“… 

Дет се вика: „Пиши к** и да бегаме!“

Но… на Египет му писна от тия, дето пишат к** и бегат. Точно тоя си плати с лихвите за всички други. То не беше по пирамидите, то не беше по водните маршрути, ай сиктир! 

Има много красива символика обаче в това, че Evergreen се освободи и напусна Египет по време на Пасха. А, за капак, е натоварен с китайско… Толкова е красиво това, че чак ме е яд, че толкова малко хора ми разбират майтапа. Както и да е.

Хаг Самеах! 

***

Чудили ли сте се как да опишете с една дума състоянието, при което страшно много ви се иска и съответно планирате да не излизате, да си останете вкъщи, на дивана, по бельо (това е включено в обяснението, по някаква причина) и да се напиете?

Случвало ви се е? За ваш късмет, намерих въпросната едничка дума, която го описва, и тя е: kalsarikännit. Разбира се, е на финландски – хората, които плашат дори руснаците с навиците си за пиене. 

Не знам защо, англоговорящите са решили да го нарекат "форма на drinking culture" (култура на пиене), когато го превеждат. Отвратително е да съсипват прекрасните финландски традиции с такива сухарски определения. „Култура на пиене“… пф! Дай им на англоговорящите да убият майтапа. 

Kalsarikännit е финландският подарък за света по време на карантино-пандемични-локдаун мерки. 

Kippis! 

***

Реших да споделя две неща, които ми се случиха. Неща, които щяха да са смешни, ако бяха измислица. 

Но те са истина и са още по-смешни.

Първо: след като се ваксинирах (първа доза, първи етап на инсталацията на БилГейцките ъпдейти), най-най-първото нещо, което се случи, след като се прибрах, беше да си включа лаптопа и… 

… ми се появи черен екран! 

Е, сà… кво е това? 

Може ли баш на мене пиратско копие да ми инсталират?

И другото, което ми се случи, беше… нали знаете как, като търсите определени нещица из интернет и след това Фейсбук и другите сайтове ви заливат с реклами на точно това, което сте търсили.

Като търсите обувки, после един месец не можете да се отървете от рекламите на обувки, като търсите екскурзия, после само реклами на туроператори виждате. 

Е, сега е пълно с разни реклами и платени съобщения във Фейсбук на предизборни кампании на разни кандидат-политици и кандидат-оправячи на държавата. Ами, аз се излъгах и кликнах на няколко такива реклами на кандидати от партии и сега…

… постоянно ми изскачат реклами на „помощни средства“. Това са инвалидни колички, проходилки – такива неща, помощни средства на хора с увреждания. 

Не знам как работи алгоритъмът на Фейсбук, но ето какво се получи…

***

И за финал, една прясна новина: „Борисов: Като ластик сме - отваряме, затваряме. До юни ще излезем от пандемията“. 

На това дори не ми се налага да му измислям смешка… 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
2002 0

Водещи новини