Планетата се унищожава от три вида хора…

  • 10 февруари 2021 18:28

  • 4926
  • 0
Планетата се унищожава от три вида хора…
© Pixabay/ Колаж: Novini.bg

Макар да е модерно сега по разни медии да се пишат статии за щуротии, с които се генерира цъкане и читатели, ще пропусна възможността и ще подходя иначе. 

Обикновено драгият читател е свикнал, когато види заглавие, като „Планетата се унищожава от три вида хора…“, да прочете нещо за илюминати, рептили, тайни общества, Бил Гейтс, петджи, ваксини с поразяващо действие, но тук не е така. Тук ще е истинска, вместо псевдонаука. Съжалявам, ако сте се надявали на друго. 

Трите вида хора, които най-вече съдействат за унищожаването са: стари, алчни, необразовани. Понякога две, че дори и трите категории се смесват – стари, алчни и необразовани. Или само стари и алчни; или алчни и необразовани. Схванахте идеята. 

Само че това съвсем не означава, че всички стари хора са такива; че всички необразовани са такива. Дори не означава и че всички алчни успяват да го правят. 

Просто тези, които наистина го правят, попадат сред тези три групи. 

Стари ---> разбирате, че не им пука особено за бъдещето. Да, дори на собствените им деца и внуци. Има такива хора. Представяйте си Тръмп и ще схванете идеята. 

Алчни ---> не мисля, че дори се налага да обяснявам. 

Необразовани ---> тази група е проблемна, защото те не винаги имат лоши намерения, но действията им водят до лоши последици. А са много. Това последното е ключово. 

За да сложим „фон“ на всичко това, ще спомена основата на този текст, за да довърша интродукцията върху нея. А именно: Изкопаемите горива са причинили смъртта на 8,7 милиона души по света през 2018 г. Няма съвременна болест, която да го може това. Няма и съвременна война, която да го може. 

Но да се върнем на човешките причинители. Трите типа. 

Необразованите се водят по измамите на алчните и се стига до… ами, например ето това: 

За да обвинят в нещо страшно президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, републиканците и техните вечно конспиративни медии, измислиха атаката срещу спирането на тръбопровода „Кийстоун“ – за течно гориво от Канада. Опасен от гледна точка на природата, атакува местообитанията на коренните жители на САЩ. Но ето какво представиха: отнема работни места за 50 000 американци. После смениха на 80 000 американци. След това цифрите започнаха неконтролируемо да варират. Наративът беше подет от необразованите и те повярваха, че разпространявайки го, разпространяват истината. 

Истината обаче се оказа друга. Ставаше дума за едва 20 постоянни работни места (заради тръбопровода) и 18 000 временни. 

Разликата между 80 хиляди и… двайсет места е безумна. Взима се една цифра – 18 000 – и се „забравя“ да се спомене, че става дума за ВРЕМЕННИ работни места. А след това се оставя на публиката сама да си раздухва до 80 000. Както се казва: няма да оставим истината да ни развали хубавата история!

И ето така излиза, че Байдън не е патриот (това сега се харчи най-много навсякъде по света – патриотарството, най-модерно е), защото отнема работни места. Също така се спестява фактът, че открива около 90 000 работни места само в автомобилостроенето с насърчаването на администрацията да залага САМО на „произведено в САЩ“. Шапките и тениските на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския (само за сравнение) се правят в Китай. 

Казването на половината истина също е лъжа. 

Та, затова необразованите и леко глупавите може да нямат лоши намерения, но, водени от алчните безхаберници, накрая завършват правейки злини. 

Идеята на псевдо лидери (а всъщност най-обикновени шарлатани с жажда за пари), като Тръмп в САЩ, Болсонаро в Бразилия, Скот Морисън в Австралия, е да засилят добива на въглища, защото „приятелите“ им (хора с дълбоки джобове) се занимават с този бизнес. Всички приказки за работни места са очевидно измислени. Трябва ли да държиш цяла една икономика зависима от остарелия въгледобив, за да са доволни няколко човека, които ти тъпчат джобовете с пари? Явно, да. 

Да не забравяме, че във всяка една епоха някои работни места престават да съществуват.

Някога е имало организация на хората, които са палели уличните фенери. Някога е имало професия „събирач на кегли“ в залите за боулинг, преди машините. Някога е имало професия „събуждач“, преди часовниците с аларма. Някога е имало професия „събирач на човешки екскременти“. 

Всички те са били нещастни, когато светът е продължил напред и не е имал нужда от тях.

Смеят ни се, докато ни горят на кладата

Но да се върнем на основния проблем, роден от лъжите и тарикатските номера на алчните, разчитащи на необразованите: вредата, болестите, смъртността. 

Ако си мислите, че COVID пандемията/истерията е нещо страшно, много скоро ви чака една по-лоша изненада и тя е Глобалната екологична катастрофа; промените в климата; и болестите, породени от тях. 

На платформата за научни публикации Science Direct се намира изследването, което доказва връзката на смъртните случаи със замърсяването на въздуха с фини частици. 

Шестима учени от четири университета (Бирмингамски университет, Харвард, Университет в Лестър, Кеймбридж) са провели изследване и изготвили доклад,

който <<<<можете да намерите ТУК>>>>

Достъпът за широката публика е отворен от вчера. 

8,7 милиона души са умрели от вредното влияние на замърсяването през 2018 г. 

Това означава един от всеки пет смъртни случая в света за годината. 

Как ни касае нас и къде се намираме ние? 

Азия е на първо място в черната статистика – 30,7% от тези 8,7 млн. смъртни случаи са в Азия. 

Европа обаче е на второ място. 16,8% са в Европа. След нашия континента са Канада (13,6%) и САЩ (13,1%).

Тъй като резултатът е бил много над резултатите на предишни изследвания, учените са се изненадали и неколкократно са проверили и препотвърдили данните. 

Обърнете внимание на реториката на псевдо лидерите на днешния ден обаче,

когато се опитват да се подиграват на възобновяемите източници и на хората, които се грижат за планетата. Те ги наричат с умалителни имена, подиграват се на знанията и уменията им, изкарват ги сърдити малчовци, които не знаят какво се случва в тоя живот, лигльовци и т.н. Докато образът на „секси“, „мачо“, „готиното“ и най-вече „патриотичното“ е бизнесът на техните приятели – въглища, петрол, горене, дим, цапане, облаци дим, тестостерон, мачизъм, патриотизъм. 

Наглед нямащи нищо общо неща, но в постоянното промиване на мозъци това се слага най-отпред. Защото, както казахме – необразованите са мнозинство навсякъде. А на тях им се въздейства на примитивно, подсъзнателно ниво. Да не говорим, че самите „лидери“ като Тръмп и Болсонаро не са никак умни хора. Но пък за сметка на това алчността им не знае граници. 

Кой и защо докара COVID-19 и защо ще го направи пак!

Ще се спрем по-обстойно на „зациклящата“ реторика на „консервативните“ по-нататък, но си струва да се спомене и тук. 

Когато се опитват да защитават нещо, чието време е отминало и няма място в съвременния свят, те залагат на това „колко много е помогнало в миналото, защото да го махаме!“

Логиката им е правилна, но наполовина. Въглищата, ще кажат те…

… ами свещите? Не искате ли и към свещите да се върнем, те са били страшно прогресивно откритие някога и са дръпнали цивилизацията много напред. 

Тяхната логика в превод:

Ние казваме: „Основите са положени, можем да минем нататък“.

Те казват: „Ами основите! Защо вече не ви е грижа за тях?“

Ние: „Защото са готови, използвали сме ги, можем да продължим нататък и да почнем да строим приземен етаж, първи етаж и така нататък“.

Те (правейки се, че не ни чуват): „Основите са създали нашето общество! Защо им обръщате гръб!“

Ние: „Защото са готови, използвали сме ги, можем да продължим нататък…“

Те (все така правейки се, че не ни чуват): „Ако се откажем от основите, нямаме нищо!“

Ние: „Не се отказваме, те са си там, да продължим“.

Те (с тапи в ушите): „Ако съборите основите, няма да има къща!“

И… нали разбирате, диалог не може да съществува, докато алчните използват тъпите, за да помагат на другите алчни да трупат пари, за сметка всички. 

 

Две трети от дивата фауна е изчезнала за по-малко от 50 години

Последвайте канала на

Александър Томов
4926 0

Водещи новини