Медведев коментира размириците в Капитолия

01 февруари 2021 11:40

Медведев коментира размириците в Капитолия
© Getty (архив)
610 0

САЩ платиха цената за оказваната от тях подкрепа за т.нар. Цветни революции, това е казал Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега пред ТАСС.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 163

Заместник-председателят на руския Съвет за национална сигурност е коментирал размириците в Капитолия, станали на 6 януари 2021 г. "САЩ нееднократно са давали рамо на свалянето на законната власт в редица страни от бившия Съветски съюз и Източна Европа. Всичко сега се върна като бумеранг. Америка тя плати своята цена и то скъпо за подкрепа на редица движения извън тази страна", е посочил бившият премиер в Москва.

По думите на Медведев САЩ са проявявали  двуличие. "Когато в други страни демократично избраната власт е свалена от улични протести, това е нормален процес. Когато обаче хора нахлуят в сърцето на американския парламентаризъм, това веднага се определя като престъпление срещу държавата," е посочил още третият президент на Руската федерация.

Медведев също е подчертал, че размириците в Капитолия не би трябвало да са повод за злорадство. "Става дума за трагедия. Имаше загинали и ранени", е посочил още той.

Полицаи са се самоубили след щурма на Капитолия

Според бившия премиер в Москва Русия е провеждала честна и почтена международна политика и не се намесвала във вътрешните работи на други страни.

Цветни  революции се наричат движения в бивши социалистически страни, започнали като най-често улични протести и довели до падане на авторитарни политици на власт. Като класически примери за това явление се дават движението, довело до отстраняването от власт на сръбския лидер Слободан Милошевич (5 октомври 2000 г.) и събитията в Киев, довели до бягство на промосковския украински президент Виктор Янукович в Русия в началото на 2014 г.

 

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 163
Валери Зайцев
610 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини