Животът в пандемия се отразява върху външния вид на хората

22 януари 2021 17:38

Животът в пандемия се отразява върху външния вид на хората
© gettyimages
1452 3

Животът в условията на пандемия оставя следи върху лицето, писа британският в. "Сън". Дългото пребиваване на закрито при карантина влошава цвета на кожата на лицето, установиха изследвания на известна козметична компания, посочва БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20726

"Това се случва заради недостатъка на витамин D, прекомерно сухия въздух заради отоплението и дългото пребиваване пред екраните на компютър или смартфон", поясни директорът на медицинската служба на мрежа козметични клиники д-р Рос Пери.

Пандемия от домашно насилие в Турция

Според Дженифър Рок, представителка на друг козметичен бранд, недостигът на витамин D може да доведе не само до влошаване на цвета на лицето, но и до кожни заболявания като екзема и псориазис. Тя съветва всеки ден да се приемат не по-малко от десет микрограма витамин D през цялата година, които са достатъчни за поддържане на необходимото ниво от витамина в организма. Заради постоянното обитаване на отопляеми помещения хората се оплакват също от сухота в носа и на кожата на устните.

Рос съветва срещу това да се приемат повече продукти, богати на мастни киселини - сьомга, орехови ядки, ленено семе. Заради стреса в условията на пандемия се увеличават и оплаквания от проява на акне. Причина за това е отделянето на хормони като кортизол, който спомага за омазняване на кожата и запушване на пори. Могат да възникнат възпаления и заради напрегната домашна обстановка, лошо хранене и злоупотреба с алкохол, каза Рос Пери.

Той препоръчва сутрин и вечер да се прави внимателно почистване на лицето. Прекомерното въздействие на излъчването от електронните устройства ускорява стареенето.

"Работещите в офиси могат да прекарат средно до десет часа пред компютър, а младите хора проверяват телефоните си до 150 пъти на ден. Това води до сухота на кожата и поява на бръчки", каза Пери.

Той съветва да се наложи ограничение във времето за ползването на приложения в смартфоните.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20726

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1452 3

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (3)

Добави коментар
nazobena patka s golema patka

2021.01.22 | 18:51

133394
emi ko nqa, otvorete fitnesite
Лиа.

2021.01.22 | 22:03

133648
И като ги отворят фитнесите ще вземем всички да умрем от вируса.
Гражданин

2021.01.22 | 18:55

133406
Така ще изглеждат след време всички ваксинирани!След някой и друг месец!

Добави коментар